„Repet ce am mai spus, este o moțiune de cenzură în afara cadrului constituțional. Guvernul a sesizat CCR și așteptăm pronunțarea. Ca Guvern, considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi este extrem de benefic pentru România, pentru că Guvernul trebuie să facă față unor provocări imediate, pe termen mediu și lung, pentru a putea soluționa marile probleme cu care se confruntă România”, a spus Ludovic Orban.
Știți cum este vorba aia, un nebun aruncă o piatră și 100 de înțelepți… Dacă unul urlă că este blat, ce blat? Când au depus moțiune de cenzură, când au făcut tot posibilul să își mobilizeze oamenii, să își aducă oamenii la vot, dar nu au reușit. Asta este. Pentru că moțiunea lor este absurdă, nu are logică.
Ludovic Orban, întrebat dacă a fost blat între PSD și PNL
„Vreau să mulțumesc formațiunilor politice care au fost alături de noi și care nu au participat la cvorum. Le mulțumesc și parlamentarilor neafiliați, care nu au sprijinit aventura politică a PSD”, a mai spus Orban.
Dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban nu s-au mai ținut, deoarece în ședința de astăzi, 31 august, nu s-a întrunit cvorumul.
Concret, au fost prezenți 226 de parlamentari, în condiţiile în care era necesară prezenţa a 233.
PSD a depus moțiunea de cenzură intitulată “Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată” pe 17 august, în Parlament. Documentul a fost semnat atunci de 205 parlamentari, dar pentru ca moțiunea să treacă, iar Guvernul Orban să cadă, erau necesare 233 de voturi.
Pe 27 august, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că ”în acest moment sunt suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă”.
Ieri, cu o zi înaintea votului moțiunii de cenzură, grupul deputaților PNL a anunțat că nu va participa la votul pe moțiunea de cenzură, potrivit comunicatului transmis Libertatea de Florin Roman, liderul grupului parlamentar.