De Elena Petre,

  • Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat că sunt români printre cele peste 70 de cazuri confirmate de coronavirus.
  • Cu toate acestea, cazurile s-au înregistrat în zone unde se află comunități mari de români. În Lombardia trăiesc aproximativ 180.000 de români, iar în Veneto trăiesc aproximativ 130.000 de români.
  • O româncă din Codogno, localitate unde s-au înregistrat mai multe cazuri, a povestit că străzile sunt pustii, iar toată lumea este îngrijorată.

Ministerul Sănătății precizează că România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de coronavirus, din cauza „dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări”.

Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile.

Ministerul Sănătății:

Măsurile, similare cu cele aplicate de autoritățile italiene, vor fi transmise către unitățile sanitare și medici de familie, notează instituția, potrivit sursei citate.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale și aeriene.

Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

Toate persoanele care se încadrează în definiția de caz suspect vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU.

„În aceste zile, Ministerul Sănătății va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină și pentru managementul cazurilor suspecte și confirmate de infecție cu coronavirus (COVID-19). Va fi extinsă campania de informare a populației privind infecția cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate și va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluția situației la nivel internațional și eventualele măsuri suplimentare luate de autoritățile române”, se mai arată în comunicat.

Cel puțin 1,2 milioane de români trăiesc în Italia, țară unde numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc în ultimele 48 de ore. 11 localități au fost puse în carantină, în încercarea de a opri răspândirea virusului.

Cum sunt repartizați românii în Italia, potrivit MAE
Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative