MENIU CAUTĂ
22 Feb. 2016 23:30

Mihaela, păzea! Carisma lui Florin Călinescu va monopoliza emisiunea Romanii au talent, în care e jurat! Da, da ,cu manuţele alea două!

Distribuie

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc analizează impactul pe care l-a avut venirea lui Florin Călinescu la Romanii au Talent . Află cum se prefigurează interacţiunea cu Mihaela Rădulescu şi carisma căruia dintre ei va cuceri mai mult publicul. Oare ştiu concurenţii cine a fost la vremea sa Florin Călinescu şi ce impact a avut în mass-media de dupa revolutie?

Psih. Cezar Laurentiu Cioc

Deşi a lipsit mult timp din centrul atenţiei vieţii publice din Romania, actorul si omul de televiziune Florin Călinescu pare să nu poată sta înafara luminii reflectoarelor. Revenirea la ProTv după era Sârbu a făcut un pas major înainte odată cu preluarea de către actor a postului de jurat al emisiunii Romanii au talent, lăsat liber de Bebe Cotimanis. Înainte de venirea lui Călinescu, cel mai mare capital de imagine dintre juraţi il avea Mihaela Radulescu. Aşa cum a arătat şi prima emisiune a sezonului, balanţa puterii de imagine la juraţi tinde să se schimbe. Cum vor evolua relaţiile dintre Florin Calinescu şi Mihaela Rădulescu şi ce ar trebui sa ştie mai tinerii concurenti ai emisiunii despre trecutul si structura sufletească a lui Florin Calinescu am aflat de la psiholog.

Aşa cum Basescu se declara preşedinte-jucător, Calinescu va fi un jurat-jucător

„Prin modul în care este construit psihologic, Florin Calinescu face parte din categoria oamenilor care fac lucrurile să se întâmple şi nu se limiteaza la a da verdicte sau doar a-i privi pe ceilalţi . Până acum, juratii emisiunii au avut in principal statut de privitori si evaluatori. Acest lucru se va schimba odată cu venirea lui Florin Călinescu. Structura psihologică a acestuia îi da pulsiuni de neoprit în a-şi arăta la răndul lui talentele cot la cot cu concurenţii. Aşa cum Băsescu se declara preşedinte-jucător, Calinescu va fi un jurat-jucător. Îşi va juca mâna cu carţile sale forte: simţul umorului sexist şi aplicat naturii umane, sarcasm, ironii, debit verbal cu mult peste al celorlalţi jurati. Aici se va face deosebirea de roluri între el si Mihaela Radulescu. Deşi au ego-uri cât catedralele, cei doi nu se luptă pe aceeaşi felie de teritoriu virtual aşa cum se speculează. Ea mizează mai mult pe imaginea femeii de succes, autoritară, ba chiar superioară concurenţilor. Ce-i va trebui si ei mai mult,începând de acum, este rezistenţa la un umor direct, fără perdea, la limita acceptabilităţii CNA-ului. E rezonabil să spunem că dracul de pe unul dintre umerii lui Călinescu a fost mereu mai puternic decat îngerul de pe celălalt', declară psihologul exclusiv pentru Libertatea

A cunoscut multe forme de iubire, de durere, de succes sau de eşec

05-Florin-Calinescu

Încă de pe vremea comuniştilor, Florin Călinescu se ţinea de glume, la propriu! Securitatea işi notase atunci in carneţel faptul ca actorul spunea in public bancuri cu Ceauşescu. E ironic într-un fel cum, în urma zarurilor aruncate acolo sus, Dumnezeu contrabalansează buna dispoziţie cu suferinţa. Profilul psihologic al lui Călinescu arată că e un om care a cunoscut multe forme de iubire, de durere, de succes sau de eşec. Nu vreau să reiau acest subiect acum pe larg, dar mai tinerii concurenti si privitori ai emisiunii au nevoie să ştie ca juratului cu burtă si chelie, moartea i-a luat parinţii, soţia si un băiat. Alţii ar fi cedat nebuniei in situaţia lui. În psihologie există ceea ce se numeste scara a stresorilor sociali' care măsoară durerea si suferinţa. Conform ei, nu există durere mai mare decat pierderea unui copil. Toţi verbalizează situaţia dar el a trecut direct prin ea. Am menţionat asta ca să afle tinerii concurenţi de ce e bine sa ia poziţie de drepţi când intră Călinescu în sală', susţine psihologul.

L-a supărat pe Sârbu spunând în direct ca nu el este seful sau, ci Lauder

Călinescu nu este un om care sa respecte cu ușurinţă o autoritate. Poate si din acest motiv a oscilat între succes major si cădere din top. Chestiunea Zilei (varianta talk show) în care terfelea politicieni ai vremurilor, avea audiente atat de mari încât Tucă, al doilea clasat, uneori nici nu mai conta ca şi concurent. Ce vremuri! L-a suparat pe Sârbu spunând în direct ca nu el este seful sau, ci Lauder, dar niciodata nu l-a vorbit de rău pe grizonat'. Ba chiar daca vă amintiţii a susţinut public că relaţia lor nu e nici buna, nici rea ci… continuă. A simţit gustul înfrângerii şi în media, la Tele7Abc, unde făcea Chestiunea Zilei, atât pastila de zi cu zi, cât şi talk-show-ul. Emisiunile erau bune dar postul tv era slab finanţat, ca dovadă ca s-a şi închis la scurt timp dupa plecarea lui.

A schimbat vieţi şi a inspirat oameni care au ajuns sus datorita lui. Cine le-ar fi dat vreo sansă lui Dragos Mostenescu, Vali Rupita, Emil Mitrache, Toni Ionescu, Grig Chiroiu! Nu multi ştiu ca, direct sau indirect, l-a inspirat si pe Radu Banciu, care a furat' multa meserie de la Calinescu, a încheiat Cezar Laurenţiu Cioc, psiholog la Instititul de Cercetare și Dezvoltare a Potenţialului Uman din Bucureşti.

 

 

 

 

 

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Primăria Capitalei a „abandonat” trei panouri electrice sub Podul Basarab
Comentarii