De Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan,

UPDATE: În urma dezvăluirilor publicate în Libertatea, Alexandru Cumpănașu a amenințat, într-o postare pe Facebook, că va da în judecată ziarul pentru suma de 900.000 de lei, bani pe care susține că îi va dona asociatiilor pentru combaterea traficului de persoane.

Libertatea a publicat ieri și azi două articole despre proiectul european de 11,7 milioane de lei dintre Ministerul Dezvoltării și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), al cărei fondator și președinte este Alexandru Cumpănașu.

Ziarul a dezvăluit că acesta a fost puternic sprijinit din interior de către Andreea Grigore, șefa Direcției de Integritate a ministerului, pe care Cumpănașu a și invocat-o repetat, punând-o pe o listă alături de Liviu Dragnea, drept ”personalități vânate”, în momentul când Ministerul de Finanțe a descoperit nereguli la proiect.

4,7 milioane de lei este partea asociației lui Cumpănașu din proiectul pe bani europeni care urma să asigure exact creșterea integrității și diminuarea corupției în Ministerul Dezvoltării!

Ministerul Dezvoltării spune, în răspunsul către Libertatea, pe care-l publicăm integral la finalul acestui articol, că el nu a reluat colaborarea cu AID, confirmă neregulile descoperite de Ministerul de Finanțe și face și o dezvăluire suplimentară. Ministerul susține că a descoperit lucruri penale!

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

”Contractul de finanțare a făcut obiectul verificărilor și Corpului de control al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației,  care a formulat o propunere de sesizare a organelor de cercetare penală, fiind identificat un contract de prestări servicii modificat prin suplimentarea, de către AID, a unei sume pentru activitatea prezumat prestată de către doamna Mariana-Onorica Abrudanu, care nu-și recunoaște semnătura pe acest contract”, susține ministerul.

Interesant este faptul că nu se spune dacă, la propunerea Corpului de Control, ministerul a sesizat Parchetul. 

Mariana-Onorica Abrudanu este exact angajata care, împreună cu șefa direcției, Andrea Grigore, a fost la nunta lui Alexandru Cumpănașu și a fost plătită de acesta cu suma de 40.000 de lei pentru scrierea a câteva pagini!

Din comunicatul ministerului nu rezultă dacă Onorica Abrudanu susține că pe această plată de 40.000 i-a fost falsificată semnătura sau pe alta.

Comunicatul Ministerului Dezvoltării:

Ca urmare a apariției în presă a articolului cu titlul ”Guvernul PNL a reluat proiectul inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu. Cum a plătit-o acesta cu 40.000 de lei pentru câteva pagini pe o angajată a ministerului!”, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației face următoarele

PRECIZĂRI:


Citeşte şi:

DOCUMENTE: Cum recunoștea Cumpănașu că Dragnea “a fost implicat în selecția” asociației lui și-l plângea pe liderul PSD, spunând că e victima unei “vânătoare de personalități”! Cumpănașu amenință cu judecata

Guvernul PNL a reluat proiectul inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu. Cum a plătit-o acesta cu 40.000 de lei pentru câteva pagini pe o angajată a ministerului!

Primele condamnări în dosarul Colectiv: 115 ani de închisoare pentru cei 13 inculpați. Patronii clubului – 11 ani și 8 luni, Piedone – 8 ani și 6 luni

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.