De Cristina Radu, Răzvan Luțac,

Încă un document îi pune frâne lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, în încercarea acestuia de a lansa stația de sortare a deșeurilor de lângă Cățelu, Ilfov. Un proiect controversat, deoarece “groapa de gunoi”, cum o numesc vecinii, se află la doar câteva sute de metri de locuințele acestora.

La sfârșitul săptămânii trecute, vecinii au primit și reacția oficială a Ministerului Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. DSP a răspuns, prin directorul executiv Cristina Pelin, și a confirmat ceea ce scrisese și Libertatea în trecut.

Distanța minimă de protecție sanitară între perimetrul obiectivului și fațada primei unități locative din vecinătate e sub 1.000m, ceea ce contravine prevederilor alin. (1) art. 11, cap I din Ord. MS 119/2014 cu modificări și completări.

Reacția DSP:

Gunoaiele au driblat controlul

Cu toate acestea, Direcția de Sănătate Publică punctează că, deși aspectele sesizate au fost verificate la fața locului pe 21.01.2020, s-a constatat că în hală “nu se desfășoară activitate”.

Cu toate acestea, imediat după, Libertatea a prezentat gunoaiele aduse pe 24 ianuarie, în ziua Micii Uniri, la respectiva stație.

Azi, ziarul publică alte imagini, realizate duminică, 2 februarie, când o mulțime de gunoaie erau deja în afara halei, cu baloți de deșeuri stivuiți în preajma construcției administrate de Salubritate și Deszăpezire S3 SRL.

Pe 2 februarie, în fața halei se aflau grămezi de deșeuri

Au fost depozitate gunoaie și în ziua de Crăciun, dar „stația nu funcționează”

După ce la stația de sortare au fost aduse alte gunoaie chiar în ziua de Crăciun, anul trecut, Libertatea a cerut explicații primăriei conduse de Robert Negoiță. După o lună, instituția ne-a transmis, în patru rânduri, că „stația de sortare deșeuri nu a fost pusă în funcțiune”.

Vezi, mai jos, documentul primit de vecini de la Ministerul Sănătății:

Citeşte şi:

DOCUMENTE | Statul este apărat de avocați privați, banii publici sunt lipsiți de apărare! Primăriile dau sute de mii de euro către firme de avocatură, deși au compartimente juridice proprii!

Fost inspector în Ministerul Justiției din România, angajat în firma implicată într-un uriaș scandal de corupție în Tanzania. A fost suspectat și de măsluirea unei licitații la minister!

„American Factory”, documentarul co-produs de soții Obama, a fost premiat cu un Oscar. Mesajul transmis de fostul președinte american

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre