Mergi direct la conținut »
VIDEO | Petre Daea, la vederea preparatelor de oaie din farfurie: „Nu ești viu dacă nu salivezi. Eu cred că sunt viu”
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > VIDEO | Petre Daea, la vederea preparatelor de oaie din farfurie: „Nu ești viu dacă nu salivezi. Eu cred că sunt viu”

VIDEO | Petre Daea, la vederea preparatelor de oaie din farfurie: „Nu ești viu dacă nu salivezi. Eu cred că sunt viu”

Oaia, animalul preferat al ministrului Agriculturii, a ajuns pe masa chef-ilor de la Școala HoReCa, astfel că aceștia au preparat-o în mai multe feluri de mâncare, atât de bune că l-au făcut pe Petre Daea să saliveze.

De Paul Barbu,

Venit pentru a continua campania „Alege Oaia!”, ministrul a inspectat cu mare atenție felurile de mâncare, abținându-se cu greu să nu deguste din farfuriile cu preparatele pregătite de bucătarii în devenire, dar și de chef-ii prezenți la eveniment.

„Eu nu sunt un gurmand, dar, ca orice om, salivez Nu ești viu dacă nu salivezi. Ori eu cred că sunt viu”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, la o întîlnire cu bucătarii și chef-ii de la Școala HOReCa.

Ministrul, proprietarul și administratorul școlii, Cristina Van der Shaaf, precum și trainerii cursului de bucătar șef – chef Nico Lontraș, chef Georgy Valery, chef Ciprian Nicolesco și chef Johnny Șușală – le-au vorbit proaspeților absolvenți despre importanța folosirii în bucătărie a ingredientelor locale și despre educarea publicului față de tot ce înseamnă conceptul „eat local” (mănâncă local) și sezonalitate.

Cursanții, al căror examen final s-a desfășura luni, au primit ca temă pentru proba practică carnea de oaie și diferite bucătării internaționale în care să înglobeze acest ingredient.

Acțiunea face parte din campania ”Alege Oaia!”, începută anul acesta de inisterul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin care se urmărește informarea consumatorului asupra modului de preparare a cărnii de oaie și a produselor din carne de oaie, dar și de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce privește consumul de carne de oaie.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

„Aș vrea să nu plecați de aici până nu gustați preparatele, pentru a avea feedback-ul necesar că totul a fost în regulă. Eu mă grăbesc, nu pot să mai rămân, iar dumneavoastră să nu vă grăbiți la masă, că nu-i bine”, le-a spus jurnaliștilor ministrul Petre Daea.

Horeca School, una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ particular din România, dispune de laboratoare proprii, utilate astfel încât participanții la cursuri pot exersa ”hands on” temele din modulele de inițiere, precum și cele de la cursurile intensive tematice, împreună cu instructorii sau mentorii lor.


Citește și:

VIDEO/,,Români până la moarte”, episodul 1. Când n-ai bani, viața încape într-o urnă. Povestea lui Edy

Close
Închide
  Close