MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Mitingurile electorale au fost interzise în Alexandria. Care este motivul invocat de primar

Distribuie

Primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, a declarat că toate solicitările făcute de PSD, PNL și PMP pentru a organiza manifestări în centrul orașului au fost respinse de Consiliul Local. Motivul: în zonă au loc lucrări de refacere a pavajului și de instalare a decorațiunilor pentru Paște.

Edilul Alexandrei a mai precizat că PNL și PSD au depus câte o nouă solicitare pentru a organiza marșuri pe străzile orașului. Cererile acestor partide politice vor fi analizate luni de către o comisie formată din primar, secretar, şi trei ofiţeri din cadrul MAI, relatează Agerpres.

Primarul Victor Drăgușin a explicat că acțiunea dedicată sărbătorilor pascale era prevăzută în calendarul manifestărilor cultural-educative aprobat încă din luna ianuarie. Astfel, în centrul orașului vor fi amplasate decorațiunilor luminoase specifice sărbătorilor de Paște și mai multe tonete de alimentație publică. De asemenea, în această perioadă, se vor desfășura activități pentru copii.

Mai mult, edilul susține că un motiv în plus pentru care nu se pot desfășura mitinguri cu mii de participanți în Alexandria este faptul că în centrul orașului se desfășoară lucrări de refacere a pavajului deteriorat din zona platformei din fața ANAF, de vizavi de Casa de Cultură.

Din acest motiv, spațiul rămas pentru organizarea unor astfel de manifestări nu ar permite prezența a mai mult de 3.000 de persoane. PNL a cerut, însă, aprobare pentru un miting cu 7.000 de participanți, iar PSD pentru unul cu 15.000 de participanți.

„La platforma ANAF lucrările de refacere a pavajului (montare de pavele), în valoare de 365.000 lei, sunt începute. Pe platoul de la Casa de Cultură (vis-a-vis de platoul ANAF) sunt amplasate ansamble fixe şi luminoase specifice sărbătorilor pascale, tonete pentru alimentaţie publică, sunt organizate zilnic acţiuni specifice pentru copii. În plus, platoul de la Casa de Cultură are 2.378 mp şi nu intră acolo (fără amenajările de care am amintit) mai mult de 3.000 persoane, iar PNL a anunţat 7.000 participanţi şi PSD a anunţat 15.000 participanţi”, a spus Drăguşin.

Primarul Alexandriei, care este membru al PSD, a susținut că liderul PNL Teleorman, Eugen Pârvulescu, ar fi afirmat, în contextul refuzului solicitării pentru miting, că nu mai este responsabil de atitudinea manifestanţilor în cazul unui marş.

„Am fost ameninţat de senatorul PNL Pârvulescu, în şedinţa de Consiliu Local, că pentru acest refuz nu mai este responsabil de atitudinea manifestanţilor în cazul unui marş. (…) Am explicat că şi partidul din care fac parte poate fi supărat că nu le aprobăm mitingul şi că nu mă sperii de eventuale efecte”, a conchis Victor Drăguşin.

De cealaltă parte, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a precizat vineri că un miting de lansare a candidaţilor PNL la europarlamentare ar fi trebuit să aibă loc pe 20 aprilie, însă a fost interzis de Primăria Alexandria.

„România e prizoniera PSD. Opoziţia e împiedicată să facă miting la Alexandria, în timp ce la Dolj oamenii sunt ameninţaţi pentru a merge la mitingul PSD de la Craiova! (…) PNL a solicitat Primăriei Alexandria în data de 4 aprilie 2019 autorizaţia pentru evenimentul PNL, programat a se desfăşura pe platoul din faţa Casei de Cultură, fără a primi vreun răspuns. Acesta a venit, însă, astăzi prin convocarea de către primarul Alexandriei a unei şedinţe extraordinare de consiliu local, care, prin suplimentarea netransparentă a ordinii de zi, a votat 2 hotărâri: prima hotărâre se referă la organizarea acţiunii: ‘Vine Iepuraşul’, după data de 15 aprilie, exact pe platoul din faţa Casei de Cultură; a doua hotărâre stipulează, surpriză, interzicerea oricăror manifestaţii publice pe perioada acţiunii ‘Vine Iepuraşul'”, a precizat Sighiartău.

„Considerăm că acţiunea abuzivă a liderilor PSD Teleorman arată slugărnicia în faţa lui Liviu Dragnea, care, cel mai probabil, a ordonat direct interdicţia de a se organiza mitingul PNL”, a adăugat reprezentantul PNL.


Citește și:

Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM


 

Comentarii