Mergi direct la conținut »
Mozambic, devastat de ciclonul Idai. Bilanțul victimelor ar putea depăși 1.000 de morți / FOTO&VIDEO Galerie foto
4imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Mozambic, devastat de ciclonul Idai. Bilanțul victimelor ar putea depăși 1.000 de morți / FOTO&VIDEO

Ciclonul Idai a făcut prăpăd în Mozambic. Bilanțul victimelor provocate de furtuna puternică ar putea depăși 1.000 de morți, a anunțat președintele acestui stat din sudul Africii.

Filipe Nyusi, președintele Mozambicului, a survolat luni zona lovită de ciclonul Idai și susține că a căzut cadavre plutind în apă.

Furtuna însoțită de vântul ce a depășit la rafală 177 de kilometri pe oră a provocat, joi, o alunecare de teren în apropierea orașului-port Beira. Echipele de salvatori au ajuns în zonele calamitate abia duminică. Un asistent umanitar din cadrul ONU a declarat pentru BBC că toate locuințele au fost distruse în Beira, unde locuiesc 500.000 de oameni.

„Nicio clădire nu a rămas intactă. Nu mai este electricitate și nu mai funcționează rețelele de telecomunicații. Străzile sunt pline cu stâlpi de electricitate căzuți. Acoperișurile caselor au fost distruse. Numeroși oameni din acest oraș și-au pierdut locuințele”, a declarat Gerald Bourke, un reprezentant al Programului Alimentar Mondial al ONU.

Potrivit bilanțului oficial, 84 de oameni au murit în Mozambic din cauza inundațiilor și a furtunii puternice. Ciclonul Idai a ucis cel puțin 180 de persoane, în sudul Africii.

Reprezentanții Federației Internaționale a Crucii Roșii și a Semilunei Roșii (IFRC) susțin că pagubele sunt „uriașe și terifiante”.

Unii dintre oameni au fost salvați din copaci, a precizat un oficial al IFRC, pentru BBC.

În Zimbabwe, cel puțin 98 de persoane au murit, iar alte 217 au fost date dispărute în estul și sudul țării, au anunțat oficiali guvernamentali. Printre victime se numără și doi elevi care au murit după ce internatul în care erau cazați a fost lovit de o stâncă desprinsă de pe munte.

Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
Recomandări
Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
 

De asemenea, Malawi a fost grav afectat. Cel puțin 122 de persoane au murit în urma inundațiilor provocate de ploile torențiale, înainte de sosirea ciclonului.

Guvernul Marii Britanii a anunțat că va trimite ajutoare umanitare în valoare de 6 milioane de lire sterline în Mozambic și în Malawi. De asemenea, vor fi donate corturi și sute de truse de prim-ajutor pentru oamenii din Mozambic.

sursă foto: Twitter


Citește și:

Cum a recuperat DIICOT inventarul Tezaurului României de la Moscova, după ce a aflat că dosarul este negociat cu oameni de afaceri ruși!

Afaceristul iranian care a vrut să vândă dosarul tezaurului, despre România și autoritățile românești: ”Atât spun: țară de c…t! Sunt incorecți la nivel de sus”

Bianca Andreescu, noua stea a tenisului mondial. Jucătoarea cu origini românești, lăudată de presa internațională după succesul de la Indian Wells


 

Close
Închide
  Close