Mergi direct la conținut »
A murit Temistocle Epaminonda. Realizatorul de documentare din Pitești s-a stins la 65 de ani
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > A murit Temistocle Epaminonda. Realizatorul de documentare din Pitești s-a stins la 65 de ani

A murit Temistocle Epaminonda. Realizatorul de documentare din Pitești s-a stins la 65 de ani

A murit Temistocle Epaminonda, răspus de o boală nemiloasă la doar 65 de ani. Epa, așa cum îl alintau prietenii, a fost un maestru al imaginii, artist fotograf, operator imagine de film și realizator de imagine din Pitești.

Temistocle Epaminonda s-a născut la 30 iulie 1951. Potrivit Ziarul Argesul, Epa, așa cum era cunoscut de apropiați, era nelipsit din cercul trupelor rock din Pitești în anii 70. În plină revoluție culturală comunistă, i-a promovat pe tinerii artiști, fără să le ceară vreun ban, sperând astfel că vor atinge nivelul artistic al Occidentului.

A murit Temistocle Epaminonda. Era „lumina” la spectacolele trupei Holograf

Epa a suplinit lipsa banilor pentru aparatura fotografică și, cu multă imaginația, a realizat lanțuri de blițzuri sincronizate, instalaţii electronice, ecrane și difuzoare de putere.

În 1981, Temistocle Epaminonda a făcut parte din echipa de lumini a grupului Holograf, a contribuit la spectacolul „Stratosfera Amară” de la Casa Sindicatelor, iar, imediat după anii 90, a fost unul dintre pionierii care au adoptat tehnica fotografiei digitale.

Epa a avut și angajamente cu televiziuni naționale, precum TVR și Prima Tv, dar și cu televiziuni locale. Potrivit apropiaților, Temistocle Epaminonda reușise, prin mijloace materiale puține, și un cerc de clienți pasionați de arta fotografică, să-și clădească un studio foto, o afacere bazată mai mult pe viziune artistică decât pe profit.

La 65 de ani, Temistocle Epaminonda a fost răpus o boală nemiloasă. Cei care l-au cunoscut și l-au apreciat îi pot aduce un ultim omagiu la capela bisericii „Sfânta Treime”, unde va fi depus sicriul cu trupul neînsufleţit.

sursa foto: Ziarul Argesul

Close
Închide
  Close