Mergi direct la conținut »
Nokia a vândut mai multe smartphone-uri decât HTC, Sony sau Asus. Google a livrat 3,9 milioane în tot anul trecut, mult sub Apple
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Nokia a vândut mai multe smartphone-uri decât HTC, Sony sau Asus. Google a livrat 3,9 milioane în tot anul trecut, mult sub Apple

Nokia a vândut mai multe smartphone-uri decât HTC, Sony sau Asus. Google a livrat 3,9 milioane în tot anul trecut, mult sub Apple

Nokia a vândut 4,4 milioane de smartphone-uri în ultimele trei luni din 2017, mai mult decât HTC, Sony, Alcatel, Lenovo sau Asus, însă este abia pe locul al 11-lea în topul producătorilor de smartphone-uri, potrivit companiei de cercetare Counterpoint, citată de TechRadar.

De Daniel Ionașcu,

Analistul Neil Shah de la Counterpoint a aplaudat pe Twitter performanțele companiei finlandeze HMD Global, care vinde smartphone-urile Nokia.

Acesta a arătat că Nokia se află pe primul loc la vânzări din Vietnam și țările din Orientul Mijlociu, pe locul al treilea în Marea Britanie și în top 5 în Rusia.

Mai mult decât HTC, Sony sau Asus

Astfel, compania se clasează înaintea HTC (Taiwan), Sony (Japonia), Google (SUA), Alcatel (China), Lenovo (China), OnePlus (China), Gionee (China), Meizu (China), Coolpad (China), Asus (Taiwan).

Pe de altă parte, mulți dintre acești producători chinezi de telefoane au acum probleme financiare.

Nici Google nu a făcut mare brânză

HTC și-a vândut anul trecut divizia care dezvolta smartphone-urile Pixel pentru Google către gigantul online, cu 1,1 miliarde de dolari.

Numai că nici Google nu a făcut mare brânză în domeniul smartphone-urilor, potrivit Mashable.

Potrivit unui alt raport, de data aceasta realizat de către IDC, Google a livrat în tot anul 2017 un număr de 3,9 milioane de smartphone-uri Pixel. Deși de două ori mai mult decât în 2016, Google este încă departe de Apple și Samsung, liderii vânzărilor din acest domeniu.

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”
Recomandări

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

 

Spre comparație, Apple a vândut 215,8 milioane de iPhone-uri, iar Samsung a comercializat 317,3 milioane de unități, potrivit raportului IDC, citat de VentureBeat.

Următoarele locuri sunt ocupate de către Huawei, Oppo, Xiaomi și Vivo, toate din China.

Oppo și Vivo fac parte din același concern, numit BBK Holdings. Acesta include și producătorul OnePlus.

Telefoanele simple, la mare căutare

În schimb, dacă adunăm numărul de smartphone-uri cu cel al telefoanelor obișnuite, atunci Nokia s-ar clasa pe poziția a 6-a la nivel general.

Nokia a vândut 20,7 milioane de telefoane simple, compania beneficiind de relansarea popularului model Nokia 3310, care vine acum cu ecran color.

Close
Închide
  Close