Mergi direct la conținut »
Oamenii din Honolulu au interdicție să se uite la telefon în timp ce traversează. Ce riscă dacă încalcă regula
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Oamenii din Honolulu au interdicție să se uite la telefon în timp ce traversează. Ce riscă dacă încalcă regula

Oamenii din Honolulu au interdicție să se uite la telefon în timp ce traversează. Ce riscă dacă încalcă regula

Honolulu a devenit cel mai important oraș american care le-a interzis oamenilor să se uite la telefonul mobil, precum și să trimită mesaje în timp ce traversează. Măsura va intra în vigoare în capitala statului Hawaii din luna octombrie și are ca scop reducerea incidentelor provocate de cei care sunt neatenți deoarece folosesc telefonul mobil, relatează BBC News.

Noua măsură prevede amenzi pentru cei care sunt prinși că se uită la telefoane, inclusiv la camerele de filmat, în timp ce traversează. Aceștia riscă amenzi cuprinse între 15 și 35 de dolari. Măsura a fost adoptată de primarul din Honolulu, după ce anterior a fost aprobată de consiliul orașului.

Regula va intra în vigoare din 25 octombrie, iar cei care sunt prinși că o încalcă de mai multe ori pot primi amenzi mai piperate, de până la 99 de dolari.

Potrivit unui raport, în Statele Unite, peste 11.100 de oameni au fost răniți deoarece traversau strada, fiind mai atenți la telefonul mobil, în perioada 2000-2011. Numărul privind aceste incidente în ultimii ani se așteaptă să fie mai mare.


Citește și: FOTO EXCLUSIV/ Secretul actriței Oltița Chirilă. A fugit din luminile scenei românești pentru a fi barmaniță în Las Vegas


Close
Închide
  Close