„E „Ghinion” să trăieşti într-o ţară condusă de corupţi unde aerul e la fel de toxic ca în una bombardata? Tu ce respiri? Ard interioarele maşinilor dezmembrate, în Glina, fumul e de 4.500 de ori mai toxic decat cel provenit de la arderea lemnului. Urmează un aer de război peste Bucureşti”, scrie Octavian Berceanu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, „în fiecare zi intră în ţară 1.000 de masini SH. Rablele existente sunt dezmembrate cu sutele zilnic şi nu există o industrie care să faca ceva cu aceste interioare. Cele mai multe sunt incinerate, ingropate sau aruncate pe campuri”.

„Ministerul Mediului vine cu programe adresate dealer-ilor auto, pentru că acolo merg banii din „Rabla”, dar cu niciun program care să se ocupe din zecile de mii de tone de deşeuri provenite din dezmembrări, care zac aiurea sau ne otrăvesc apele sau aerul. Nu exista absolut nicio trasabilitate a interioarelor auto provenite din dezmembrari”, adaugă Octavian Berceanu.

„Zeci de milioane de euro făcuţi la negru ajung la structurile de crimă organizata, la politicienii cu funcţii şi la primarii care închid ochii”, a mai scris fostul comisar şef.

Un incendiu a izbucnit miercuri la un centru de colectare și reciclare deșeuri în localitatea Glina, lângă București, iar potrivit ISU în jurul orei 19:30 acesta se mai desfăşura pe 200 de metri pătraţi.

De asemenea, Ministerul Mediului a transmis că, până la această oră, potrivit specialiștilor din Agentia Natională pentru Protecția Mediului – ANPM, datele de calitate a aerului arată că, în cazul aglomerării București, nu se înregistrează creșteri ale indicelui NO2 (indicele relevant în cazul incendiilor).

Urmărește-ne pe Google News