Mergi direct la conținut »
Opoziţia o apără pe Kovesi, după citarea la secţia specială pentru anchetarea magistraţilor: "Liviu Dragnea a apăsat pe un buton şi noua justiţie a executat"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Opoziţia o apără pe Kovesi, după citarea la secţia specială pentru anchetarea magistraţilor: "Liviu Dragnea a apăsat pe un buton şi noua justiţie a executat"

Opoziţia o apără pe Kovesi, după citarea la secţia specială pentru anchetarea magistraţilor: „Liviu Dragnea a apăsat pe un buton şi noua justiţie a executat”

Citarea fostului procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi la audieri, chiar în ziua în care ar trebui să se prezinte la Bruxelles pentru susţinerea nominalizării sale în funcţia de procuror şef al Parchetului European reprezintă dovada cea mai solidă că Secţia de Investigare a Infracţiunilor în justiţie este o armă politică folosită de PSD şi ALDE împotriva Justiţiei din România, spun partidele din Opoziţie. 

De Valentina Postelnicu,

„Mi se pare scandalos ca atunci când mai sunt câteva zile până la audierea în Comisia LIBE a Parlamentului European a candidatului român la șefia Parchetului European, Secția specială de investigare a magistraților să inițieze o anchetă penală atât de repede împotriva doamnei Kovesi care, repet, este în procedura de ocupare a poziției de procuror-șef. Am fost împotriva înființării acestei Secții. Am atacat la CCR, am sesizat Comisia de la Veneția. Comisia de la Veneția ne-a dat dreptate și a formulat recomandare împotriva înființării acestei Secții speciale de investigare a infracțiunilor comise de magistrați. Iată la ce a dus înființarea acestei Secții, care este practic sluga politicului, sluga infractorilor din PSD-ALDE, care execută comenzi și care încearcă să îngenuncheze orice magistrat independent care încearcă să își exercite profesia și care îi deranjează pe cei care se află astăzi la putere”, a transmis liderul PNL Ludovic Orban.

Şi USR o susţine pe Laura Codruţa Kovesi.

„Liviu Dragnea a apăsat pe un buton şi ‘noua’ justiţie, cea făcută de modificările impuse în Parlament, a executat. Laura Codruţa Kovesi a fost citată fix în ziua când trebuie să ajungă în Parlamentul European să-şi susţină candidatura pentru funcţia de procuror-şef european. Se îndoieşte cineva că această nemernicie este făcută la ordinul lui Liviu Dragnea? O numire a Codruţei Kovesi în funcţia de procuror-şef european ar însemna sfârşitul retoricii urii pentru Dragnea, Toader, Tăriceanu şi acoliţii lor. Nimeni nu i-ar mai crede. O numire a ei practic ar fi confirmarea faptului că de doi ani nişte infractori au confiscat România. Orice cetăţean s-ar întreba legitim şi firesc cum mama naibii toată Europa e proastă şi doar Dragnea are dreptate. Dragi prieteni, aşa va arăta România dacă Dragnea şi PSD reuşesc să-şi ducă planul până la capăt”, a afirmat Dan Barna, într-o postare pe Facebook.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

El consideră că modul în care Kovesi a primit citaţia „este echivalentul unei execuţii politice cât se poate de reală”.

Preşedintele Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS), Dacian Cioloş, a declarat că „încercarea de intimidare şi discreditare a Laurei Codruţa Kovesi este o acţiune de compromitere publică specifică actualei puteri”, întrucât „liderii PSD-ALDE nu doresc ca fosta şefă a DNA să ajungă procuror-şef european”.

Fostul premier a adăugat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că liderii PSD-ALDE „folosesc toată maşinăria de manipulare şi de presiune, dar şi instituţiile subordonate politic, pentru a stopa chiar şi fizic această numire pe ultima sută de metri”.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat, miercuri seară, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Citeşte şi: EXCLUSIV/ Primul raport al Ministerului Sănătății în cazul falsului medic Matteo Politi. Minciunile clinicilor private ies la iveală!

Close
Închide
  Close