Acesta îi spunea că pot avea o problemă, pentru că una dintre fetele traficate, I., s-a dus la Poliție. Iar Pistol a trimis-o acasă pe tânără.

Iată fragmente din stenogramele aflate la dosar:

Bărbat: […] La urmă cică i-a zis ăla PISTOL să o lase moartă că nu-i merge și că are.

Bărbat 1: […] I-a zis PISTOL să nu mai bage vrăjeli că are din astea și că să o lase moartă știi, i-a zis lui E.

În urma dosarului, au fost inculpate șase persoane în 2012, iar ultimele verdicte au fost date în 2017.  În 2019, la șapte ani de la înregistrare, ce spune polițistul Pistol?

-E prima dată când aud despre o stenogramă la care vă referiţi dumneavoastră.

Nici măcar o verificare, o întrebare pentru singurul polițist Pistol din județ? Da, nici măcar. Ce spune DIICOT despre asta? Că dosarul e bine făcut, iar sentința este definitivă.

„A fost întocmit rechizitoriul. DIICOT a sesizat instanța competentă, iar probele obținute anterior emiterii rechizitoriului au fost coroborate apreciindu-se participația fiecărei persoane la săvârșirea faptelor și fiind excluse orice alte variante apărute pe parcursul anchetei. Orice alte comentarii într-un dosar în care s-a pronunțat o hotărâre definitivă sunt inoportune”, a declarat, pentru Libertatea, Mihaela Porime, purtător de cuvânt al DIICOT.

Vasile Lincu, președintele Sindicatului ProLex, în direct la Adriana Nedelea LA FIX, despre polițistul Constantin Pistol

„Domnul Pistol este un ofițer, polițist respectat de ceilalți polițiști, este membru și lider la sindicatul Pro Lex de foarte mulți ani. Îl cunosc personal, n-am avut ce să îi reproșez, nu a venit cu probleme profesionale la sindicat, ba chiar a rezolvat probleme personale ale colegilor.

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
Recomandări
Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
 

În practică, mulți interlopi se laudă cu cunoștințele pe care le au în rândul polițiștilor, politicienilor, oamenilor de afaceri. Pentru a obține anumite informații polițiștii pot lăsa de înțeles că pot ajuta interlopii sau se pot implica în vreun fel, dar doar pentru a rezolva cazuri.

Nu ar trebui să fie suspectat de ceva. Eu sunt convins că acesta a fost verificat de DIICOT, nu s-a luat nicio măsură, deci nu poate fi suspectat de nicio implicare.

Aceste informații privind verificarea celor de la Protecție Internă nu sunt publice”

Vasile Lincu, președintele Sindicatului ProLex, despre faptul că polițistul Constantin Pistol a vorbit de pe telefonul personal cu Alexandra Măceșanu, timp de 20 de minute, după ce fata a apelat 112:

„Polițiștii nu au telefoane de serviciu, folosesc telefoanele personale în toate activitățile profesionale. Fiind pe linia de muncă, nu e ceva care ar trebui sa surprindă. Inclusiv citațiile la Parchet sau la Poliție se fac de pe telefon. Polițiștii de proximitate folosesc telefoanele personale pentru a rezolva anumite sesizări”.

VIDEO – Declarațiile președintelui PROLEX, Vasile Lincu

Citeşte şi:

Numele „PISTOL” apare ca protector al rețelei de trafic de minore din Caracal într-o stenogramă DIICOT din 2012. Implicat în căutarea Alexandrei, polițistul Constantin Pistol infirmă complicitatea cu gruparea „Cocoș” și spune: „Ca în toată România, fiecare se arde pe fiecare”

Familia polițistului Pistol, cel care a vorbit 20 de minute cu Alexandra de pe propriul telefon dar nu a reperat-o, stă chiar în cartierul Bold, la câteva sute de metri de casa lui Dincă!

16 minore din Caracal forțate să facă sex cu români, manageri austrieci și soldați americani! Cum i-a scăpat DIICOT pe militarii din Deveselu, deși au cumpărat de la traficanți sex cu fete de 14-16 ani

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.