De Iulian Budușan,

Ministrul Agriculturii explică decizia autorităților de a sista exporturile de cereale. „Exista riscul apariției penuriei de produse cereale, deci am vrut să ne asigurăm că cel puțin patru luni vom avea stocuri în țară”, a declarat Adrian Oros, la TVR, după anunțarea ordonanței.

„O prevedere extrem de importantă. Trebuie să luăm măsuri și pentru securitatea alimentară. Astfel, pe perioada stării de urgență se interzice și se suspendă exportul pentru următoarele produse agroalimentare: grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea-soarelui, ulei de semințe, zahăr, produse de brutărie, biscuiți, turte sau alte reziduuri solide rezultate din produsele din domeniul cerealelor sau domeniul de panificație, tot ce ține de zona aceasta care se referă la reziduuri inclusiv pentru alimentarea industriei sau agriculturii. Aceste prevederi sunt prevăzute într-o anexă la ordonanță. Precizez că procedurile de export aflate în derulare se suspendă pe perioada stării de urgență”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

O prevedere extrem de importantă a noii ordonanțe este faptul că piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență pentru agricultorii care au certificat și cu respectarea măsurii de prevenire a Covid-19.

De asemenea, noua ordonanță permite deplasarea producătorilor agricoli până la piață și accesul în interiorul acesteia, pe baza declarației și a certificatului de producător.

Citeşte şi:

Ordonanța militară nr. 8, cu măsuri pentru Paște. Piețele rămân deschise, magazinele își pot prelungi programul. Avertisment pentru noaptea de Înviere

Ce prevede Ordonanţa Militară nr. 8. Se interzic exporturile de cereale. Ministerele şi primăriile vor asigura cazare şi masă pentru cadrele medicale

O familie din Alba, amendată pentru că nu a trecut ora pe declarația pe propria răspundere. Reacția poliției

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente