MENIU CAUTĂ

(P) Cum păstrezi calitatea prosoapelor de lux

Distribuie

Viața unui prosop de baie nu-i deloc ușoară. Cât e nou, nu-l întrece nimeni în moliciune, dar după câteva vizite în mașina de spălat parcă devine la fel de aspru ca șmirghelul, și nici a proaspăt nu prea miroase, cu tot balsamul folosit. Ai vrea să păstrezi mai mult timp prosoapele de baie la fel de pufoase și curate ca la început, dar pentru asta trebuie să le îngrijești corect. Cum anume? Ți-am pregătit mai jos o listă de sfaturi utile de care să ții seama când speli prosoapele de baie.

Nu înghesui prea multe prosoape în mașina de spălat

Pe lângă faptul că vei solicita inutil mașina de spălat, prosoapele îngrămădite prea tare nu se vor putea limpezi așa cum trebuie. În funcție de mărime și de încărcătura maximă recomandată pentru mașina ta de spălat, două-trei prosoape de baie și câteva prosoape mici de față sunt suficiente pentru o tură.

Folosește apă la temperatura potrivită

Dacă te gândești că prosoapele nu au nevoie de o curățare profundă pentru că le-ai folosit pe pielea curată, mai gândește-te o dată. Cu cât apa este mai fierbinte, cu atât le asiguri o igienizare mai bună, așa că o temperatură de minim 60 de grade este optimă.

Spală prosoapele de baie cel puțin o dată pe săptămână

Dacă între folosiri păstrezi prosoapele într-o zonă prin care circulă aerul, permițându-le să se usuce repede, le poți spăla o dată pe săptămână. Altfel, dacă nu ai fereastră în baie și prosoapele nu se usucă niciodată complet între folosiri, pot aduna bacterii, așa că ideal ar fi să le speli o dată la trei zile.

Nu exagera cu detergentul

Prosoapele tale nu vor fi mai curate dacă le speli cu prea mult detergent, pentru că acesta le înăsprește și le face mai puțin absorbante. Urmează indicațiile de pe etichetă și, dacă totuși prosoapele sunt atât de murdare încât vrei să le speli cu o cantitate mai mare de detergent, asigură-te că alegi un program cu un ciclu lung de limpezire.

Folosește oțet când speli prosoapele pentru prima dată

Cu siguranță știi că înainte de a le folosi pentru prima dată, niște prosoape de baie noi trebuie spălate, pe de o parte pentru a te asigura că sunt îndepărtate urmele de balsam folosit de producător și particulele de praf, și pe de altă parte pentru a încetini decolorarea. Folosește jumătate din cantitatea obișnuită de detergent și adaugă 120-240 mililitri de oțet alb. Poți folosi oțet regulat la spălarea prosoapelor de baie o dată la două luni, pentru a elimina reziduurile de detergent și a le face mai absorbante și mai pufoase.

Scapă de mirosurile neplăcute cu bicarbonat de sodiu

Ca să neutralizezi mirosurile neplăcute din prosoapele de baie, poți amesteca 125 de grame de bicarbonat de sodiu cu cantitatea normală de detergent pe care o folosești la o spălare. De asemenea, le poți pune înainte de spălare la înmuiat într-o jumătate de cană de suc de lămâie amestecată cu un litru de apă fierbinte, și vor căpăta un parfum plăcut.

Evită folosirea balsamului

Chiar dacă îți vine greu să renunți la balsamul care-ți face toate hainele moi și parfumate, mai bine renunți la el, măcar când vine vorba de prosoape. Siliconul din compoziția acestuia rămâne impregnat în fibrele țesăturii și le face mai puțin absorbante. În plus, substanțele chimice din balsam sunt periculoase pentru sănătate, ca să nu mai vorbim și despre faptul că produsul este unul destul de scump. Poți obține efecte similare prin metode naturale. Oțetul alb și bicarbonatul de sodiu menționate mai sus, în combinație cu câteva picături din uleiul esențial preferat, vor lăsa prosoapele de baie curate și moi, fără să-ți pună în vreun fel sănătatea în pericol.

În final, nu uita că și uscatul prosoapelor este foarte important. Întinde-le bine, fără să le înghesui, într-un spațiu aerisit, de preferat nu direct în lumina soarelui pentru a nu se decolora, și nu le lăsa la uscat mai mult decât este necesar, pentru că vor deveni prea rigide. Urmează sfaturile de mai sus și te vei putea bucura de prosoape moi, prietenoase cu pielea și plăcut mirositoare mult mai mult timp.

Comentarii