MENIU CAUTĂ
28 Feb. 2018 11:55

(P) Vacanță cu iz mitologic în Ammoudia

Distribuie

Pe coasta de nord-vest a Greciei, în regiunea Epirus a prefecturii Preveze, te așteaptă Ammoudia, un sat idilic de vacanță de o frumusețe covârșitoare, ce îți oferă priveliști minunate ce îmbină pădurile luxuriante de un verde crud, apele cristaline ale Mării Ionice și legendele de care se leagă râul Acheron sau Styx.

Profită de ofertele de vacanță pe care Europa Travel – turoperator low-cost le pune la dispoziție pentru sejururile de 6 în Ammoudia și petrece o vacanță de poveste într-o stațiune liniștită, cu o ofertă bogată de atracții și activități, pentru fiecare membru al familiei.

Varietate de distracții și obiective turistice

Chiar dacă nu se numără printre cele mai populare stațiuni ale Greciei, Ammoudia este o destinație turistică apreciată de familiile cu copii pe care o poți explora grație ofertelor speciale de la Europa Travel. În stațiune vei găsi o fâșie întinsă de nisip fin și o intrare lină în Marea Ionică, prilej excelent pentru piticii tăi să se bălăcească în voie, dar chiar și pentru primele lecții de înot.

Atmosfera din Ammoudia, specific grecească, este întreținută de numeroasele taverne, restaurante și baruri, unde te poți relaxa admirând împrejurimile și ascultând muzică tradițională, în timp ce savurezi delicioase preparate locale, din pește sau fructe de mare, salate aromate cu brânză feta asezonată cu oregano și ulei de măsline, sau bine-cunoscutele gyros și souvlaki. La fel de bine, din pitoreasca stațiune – Europa Travel organizează și excursii opționale extrem de atractive pentru toți membrii familiei.

Legende și caracteristici specifice locului

De satul Ammoudia se leagă povești interesante din mitologie, care atrag turiștii spre explorarea împrejurimilor pentru a descoperi faimosul râu Acheron, pe care sufletele trebuiau să-l traverseze către lumea de apoi, spre Împărăția lui Hades, unul dintre cele trei regate ale lumii antice, care se află foarte aproape de Ammoudia.

Descoperă în acest sat pitoresc, cu un puternic specific tradițional, o destinație turistică apreciată pentru frumusețile ce o înconjoară, plaja întinsă și râul care traversează satul, care îi cucerește pe vizitatorii dornici să se relaxeze și să uite de toate grijile cotidiene. În plus, cei pasionați de natură vor găsi aici o zonă specială pentru ecologiști, pentru că marginile râului Acheron adăpostesc specii rare ale mediului, care au inclus stațiunea în programul „Natura 2000' fiind  protejeată prin lege.

Zonă aflată în continuă dezvoltare, datorită turiștilor care sunt atrași tot mai mult de această stațiune, fără a-i periclita însă din farmecul aparte, Ammoudia oferă facilități excelente și o gamă interesantă de excursii opționale, la satul Gliki și izvoarele râului Acheron, acolo unde râul iese la suprafață, sau până în stațiunea Parga, unde poți vizita castelul venețian sau frumoasele biserici Sfântul Nicolae și Adormirea Maicii Domnului.

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Sejur Ammoudia

Hotel Pappas 2* – tarife de la 339 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Comentarii