Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Continuă operațiunea de căutare a drogurilor pe litoralul românesc. 150 de kilograme găsite pe plajă, în ultimele zile, de polițiști și localnici

Continuă operațiunea de căutare a drogurilor pe litoralul românesc. 150 de kilograme găsite pe plajă, în ultimele zile, de polițiști și localnici

Alte pachete cu droguri au fost găsite pe litoral și luni, după ce în weekend polițiștii au descoperit 150 de kilograme de stupefiante la Tulcea, din lotul drogurilor găsite abandonate pe plaje în ultimele zile. Operațiunea polițiștilor, ajutați de grăniceri și scafandri continuă și în această săptămână. La acest moment însă nu este cunoscută exact cantitatea de droguri găsită luni.

De Mihai Niculescu,

Reprezentanţii Poliţiei Române au precizat că şi luni dimineaţă au mai fost găsite pachete cu droguri pe diferite plaje,

”În perioada 5 – 8 aprilie a.c., pe litoralul din județul Constanța s-a depistat și ridicat cantitatea de 152 de kilograme de droguri”, au explicat polițiștii, într-un comunicat dat publicității luni.

Pachetele cu droguri au fost găsite atât de localnici, care au sunat apoi la 112 anunţând descoperirea, cât şi de poliţişti. Oamenii legii sunt ajutaţi şi de câini de urmă.

În continuare, sute de poliţişti şi jandarmi caută pachetele cu droguri pe tot litoralul, Cercetările sunt defășurate de către DIICOT.

Poliția a comunicat duminică cetățenilor să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare, de peste 90 la sută, extrem de periculoasă pentru viaţa oamenilor, au transmis polițiștii.

În perioada 5 – 6 aprilie, pe litoralul din judeţul Constanţa s-a depistat şi ridicat cantitatea de 131 de kilograme de droguri.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiţi într-o şalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piaţă de 300 de milioane de euro. Anchetatorii au fost sesizaţi după ce, pe raza unei localităţi din judeţul Tulcea, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conţinând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%. Apoi ancheta poliţiştilor şi a procurorilor a dus la descoperirea a aproape o tonă de cocaină, în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe.


Citește și: Peste 130 de kilograme de cocaină au fost găsite pe litoral în 48 de ore! Nume de cod precum „Cartier” și „CR-7”, scrise pe pachete


 

Close
Închide
  Close