Un vizitator a filmat și fotografiat cum mai mulți pacienți erau transportați cu targa pe holurile și cu lifturile Spitalului Județean Brăila, informează Mediafax.ro.
Directorul unității medicale a menționat că a aflat din presă despre modul în care sunt transportați bolnavii.
„Sunt zile în care este foarte mare aglomeraţie, vin mulţi vizitatori. În mod normal aparţinătorii nu ar trebui să se afle pe holuri, există un program de vizite. După ce am văzut imaginile, am vorbit cu reprezentanţii firmei de pază, le-am cerut să restricţioneze accesul vizitatorilor. De asemenea, la lifturi vom lua măsuri, să se respecte regulile, când este transportat un pacient, în interior nu au ce căuta vizitatori”, a explicat, pentru sursa citată, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Delia Râşnoveanu.
Proiectul în baza căruia a fost construit noul bloc operator nu a prevăzut o legătură cu vechiul corp al clădirii. Din acest motiv, reprezentanții spitalului vor să solicite autorităților județele să construiască un lift, notează sursa citată.
„Atunci când s-a construit noua clădire, nu s-a făcut o legătură directă între secţii, nu ştiu de ce. Noi vrem să facem o legătură directă, am cerut să se construiască un lift doar pentru pacienţi, dar totul este la stadiu de proiect”, a precizat Delia Râşnoveanu.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brăila au menționat că au fost informați despre problemele de la Spitalul Județean Brăila, însă nu pot face un control deoarece singurul inspector se află în concediu medical. De aceea, autoritățile din Brăila au cerut Ministerului Sănătății să trimită o echipă de control.
„Controlul urmează să fie făcut deoarece singurul nostru inspector la control s-a îmbolnăvit. Am făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru constituirea unei comisii pentru împuternicirea unui inspector din alt judeţ. Posibil, ordinul de ministru a fost deja semnat, aşteptăm. În imagini se vede cum mai mulţi pacienţi şi vizitatori se intersectează, probabil cel de pe targă era scos de la blocul operator. Aşteptăm inspecţia, eventualele sancţiuni şi măsuri vor fi stabilite în urma inspecţiei”, a declarat directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.
Sala de operație a Spitalului Județean Brăila, care se află într-o nouă clădire, a fost inaugurată în urmă cu două luni. Ca urmare a modificărilor, blocul operator a fost mutat de la etajul al treilea al clădirii.
În schimb, secția de Terapie, unde sunt mutați pacienții după operație, a rămas la parter. Așa se face că bolnavii sunt nevoiți să fie mutați prin spații în care se află și vizitatori.
În fiecare zi, între șase și opt oameni sunt operație la Spitalul Județean Brăila.
În luna februarie, ambele tomografe de la Spitalul Județean Brăila s-au defectat, iar oamenii aflați în stare gravă sunt trimiși să facă investigații în alte localități.
sursă foto și video: obiectivbr.ro
Citește și VIDEO| Povestea minunată a integrării unei fetițe în familia adoptivă. “Puștii-fantastici” au lucrat împreună la o carte SF
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro