De Anca Ochianu,

UPDATE 27 februarie 07.10 Gorjeanul diagnosticat cu coronavirus a fost preluat în jurul orei 1:00 dimineața din casa sa din comuna Prigoria, județul Gorj, cu izoleta pusă la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj și transportat spre Institutul Matei Balș din București, a informat pandurul.ro.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Bărbatul l-a însoțit pe italian la vânătoare în perioada pe care acesta a petrecut-o pe teritoriul României. De altfel, el se afla printre persoanele pe care autoritățile deciseseră deja să le izoleze la domiciliu încă de acum două zile.

Tânărul nu a avut simptome care ar fi putut indica prezența virusului și, potrivit medicului Adrian Streinu-Cercel, e posibil nici să nu aibă, dat fiind ca starea lui de sănătate e bună. Totuși, va fi adus la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde va fi ținut sub observație și tratat, dacă e cazul.

Primul pacient din România locuiește alături de alte șapte persoane, unele dintre ele fiind chiar vârstnice. Toate au fost testate, dar rezultatele sunt negative. Testele vor fi însă repetate.

Primarul comunei unde trăiește tânărul a declarat pentru Libertatea că acesta locuiește cu părinții și cu bunicii și că era angajat la restaurantul italianului. ”Era sub supraveghere, așteptam rezultatul testelor”, a mai spus edilul.

Citeşte şi:

Bărbatul din Gorj care s-a vindecat de coronavirus poate fi externat, dar nu se poate întoarce în familie

Raed Arafat a anunțat ce se întâmplă cu membrii familiei care locuiau în aceeași casă cu bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur