MENIU CAUTĂ

Panică în zona Diham din Braşov! Lupii atacă în haită gospodăriile

Distribuie

În plină vacanţă de Sărbători, când turiştii iau cu asalt cabanele montane, o alertă lansată de oamenii muntelui îi poate face să se gândească de două ori înainte de a pleca în drumeţie, în zonele mai înalte.
Nu e vorba de urşi, ca în alţi ani, ci de lupi. Aceştia, aflaţi în căutare de hrană, au trecut bariera pădurilor şi chiar au atacat animalele din unele gospodării.
”Anul ăsta, ca niciodată, au tot fost văzute haite de lupi la marginea pădurilor, lângă Diham (Munţii Bucegi). Sunt înfometaţi, iar unuia dintre cei care au gospodării aici, pe munte i-au mâncat câinele într-o noapte”, ne-a povestit Liviu Sorinescu, proprietarul unei pensiuni din zona Forban.

Aveţi grijă pe unde vă plimbaţi

Potrivit acestuia, e indicat ca turiştii să evite plimbările prin pădure, departe de zonele populate, dacă nu vor să aibă parte de o întâlnire cu lupii.
”În mod normal, aceste animale nu atacă oamenii, mai ales dacă aceştia ştiu să-şi ţină cumpătul şi nu intră în panică. Zilele trecute, doi vecini aflaţi la plimbare s-au văzut într-o astfel de situaţie, dar au avut norocul să fie lăsaţi în pace, pentru că nu s-au speriat. Au stat nemişcaţi, iar cei cinci lupi pe care-i văzuseră destul de aproape au luat-o în altă direcţie”, a mai spus Sorinescu.
Oferte mai ieftine de Revelion, la munte
Cele mai multe locaţii din Predeal şi Poiana Braşov sunt pline ochi cu turişti. Există însă şi unităţi de cazare care nu şi-au ocupat toate locurile şi vin cu reduceri pe ultima sută de metri, în speranţa că îi vor convinge pe cei care nu şiau făcut încă program pentru noaptea dintre ani. Pentru cei mai mulţi români însă, preţurile sunt tot mari.
Astfel, pentru patru nopţi de cazare şi mâncare, întro pensiune de 3 stele preţurile pot ajunge chiar şi la 490 de euro de persoană, iar la un hotel, pentru trei zile, tariful ajunge la 416 euro/ persoană, cu demipensiune şi cină festivă în noaptea dintre ani. În Braşov, preţurile pot începe şi de la 60 de lei/persoană pe noapte, fără facilităţi incluse.

Comentarii