Mergi direct la conținut »
Patriarhia a anunțat când va vizita Papa Francisc Catedrala Mântuirii Neamului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Patriarhia a anunțat când va vizita Papa Francisc Catedrala Mântuirii Neamului

Patriarhia a anunțat când va vizita Papa Francisc Catedrala Mântuirii Neamului

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că Papa Francisc va vizita, cel mai probabil, Catedrala Mântuirii Neamului pe 31 mai, în prima zi a vizitei de trei zile pe care o va efectua în România.

“Este o certitudine întâlnirea Papei cu Patriarhul Daniel. Există deja discuţii care se poartă între Episcopia Romano-Catolică şi Patriarhie. Biserica Română nu este coorganizator, noi nu avem nicio implicare în organizarea acestei vizite. Vom fi gazdele acestei întâlniri care va avea loc la Palatul Patriarhiei. (…) Da, în data de 31 mai. (…) Asta se va întâmpla într-o singură zi, probabil, în prima zi a vizitei întrucât am înţeles că, ulterior, va pleca din Bucureşti. (…) Programul vizitei se configurează acum, nu a fost comunicat. Prin martie ni se va comunica şi nouă”, a declarat, Bănescu pentru Mediafax.

Patriarhul Daniel îl va primi pe Papa Francisc în sala în care a fost primit în anul 1999 şi Papa Ioan Paul al II-lea, iar ulterior vor merge la Catedrala Naţională. “La dorinţa Papei Francisc de a vizita noua catedrală se va merge acolo unde evident va fi acces public, iar cei doi (n.r – Papa Francisc şi Patriarhul Daniel) vor avea un cuvânt, se va rosti rugăciuni, se va cânta. Programul nu e definitivat, dar acestea sunt reperele generale”, a explicat reprezentantul Patriarhiei, care a adăugat că publicul va avea acces la eveniment.

”Accesul va fi public şi câtă lume va încăpea în Catedrală va intra. Cine nu găseşte loc va rămâne afară, vor fi ecrane pe care se va difuza întâlnirea”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Administraţia Prezidenţială a anunţat vizita Apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc în România, în perioada 31 mai-2 iunie 2019.

„Primind invitația Președintelui României, a Autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în țară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Potrivit Cotroceniului, cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc și orașele București, Iași și Blaj.


Citește și: O jurnalistă britanică a vizitat România și a fost marcată de experiența trăită! „Trebuie să fie una dintre cele mai bune destinații din Europa”


 

Close
Închide
  Close