De Florian Gheorghe,

”Este o informație de maximă importanță privind accesibilitatea pacienților la medical de familie”, consideră cadrele medicale reprezentate de Societatea Naţională de Medicina Familiei în acestă perioadă în care tot sistemul medical este în alertă. În acest scop, s-a conceput și un afiș informativ pentru printare, afișare și diseminare publică (FOTO)

”Dacă aveți oricare din aceste simtome: FEBRĂ, DURERI MUSCULARE, ORICE SIMPTOME RESPIRATORII (tuse, dificultăți la respirație), STARE GENERALĂ MODIFICATĂ, ori dacă ați avut contact cu o persoană diagnosticată sau suspect că ar avea COVID-19, ați avut contact cu persoană cu o infecție respiratorie acută, vă rugăm să sunați la medical de familie.  NU VĂ DUCEȚI LA CABINETUL DE MEDICINĂ DE FAMILIE, NICI LA SPITAL! Există risc de infectare! La telefon vi se vor pune câteva întrebări și vi se vor oferi informații despre ce trebuie să faceți în continuare. Acest lucru vă ajută la protejarea sănătății și siguranței dumneavoastră, a familiei și a celorlalți din jurul dumneavoastră. Fiecare dintre noi este responsabil pentru el însuși și pentru cei din jur”

Societatea Naţională de Medicina Familiei cere sprijin cabinetelor individuale să folosească afișul pentru informare oriunde există posibilitatea promovării informațiilor, pentru o mai bună coordonare în lupta anti-epidemică. Pe fondul avalanșei problemelor care asaltează medicii de familie în contextual COVID-19, Societatea Naţională de Medicina Familiei  semnalează autorităților riscul de a deveni victime sau potentiale surse de infecție precum și nevoile identificate de medicii de familie pentru ca lupta cu epidemia să fie eficientă.”Suntem în pragul preluării multor responsabilități pe măsură ce transmiterea infecției cu SARS-CoV-2 va deveni una comunitară. Rolul nostru, al medicilor de familie, va creşte exponențial”

image description
A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente