MENIU CAUTĂ
04 Dec. 2018 19:39

Pentru români schimbările climatice sunt în top trei cele mai mari probleme la ora actuală

Distribuie

Românii consideră că schimbările climatice sunt în top 3 cele mai mari provocări pentru societate și se arată dispuși să plătească mai mult pentru produse fabricate în mod sustenabil, rezultă dintr-un studiu realizat de institutul de cercetare Puls în numele E.ON.

Potrivit studiului, unu din patru români consideră încălzirea globală ca fiind cea mai mare provocare socială.

Conform sondajului realizat în mai multe ţări europene între care România, ”unu din patru români (26,8%) consideră că schimbările climatice reprezintă în prezent cea mai mare provocare pentru societate. Cetăţenii români sunt mai îngrijoraţi atunci când vine vorba despre poluarea mediului (29%) şi mai ales de sărăcie (30,1%), dar mai puţin de război – care în prezent îi îngrijorează numai pe 14,1% dintre români”.

Potrivit studiului, 44,3% din populaţia României declară că este gata să plătească cu până la 5% mai mult pentru produse nepoluante, iar alți 34,5% ar plăti cu până la 10% mai mult pentru produse sustenabile.

Peste 80% dintre români cred că România nu depune suficiente eforturi pentru reducerea gazelor cu efect de seră iar jumătate susţin că fiecare dintre noi trebuie să ia măsuri pentru reducerea acestora, în timp ce 25,8% consideră că rolul cel mai important îl are statul iar 23,9% industria.

”Sondajul nostru de opinie indică faptul că populaţia e pregătită să contribuie la reducerea dăunătoarelor gaze de seră. E.ON s-a exprimat de ceva vreme în favoarea creşterii preţului CO2, pentru a stimula promovarea şi implementarea unor forme alternative de energie, prietenoase cu mediul. În plus, soluţiile noastre energetice sprijină companiile, oraşele şi consumatorii finali în eforturile lor de a reduce sustenabil emisiile de CO2”, declară Johannes Teyssen, Director General Executiv al E.ON SE.


Citește și: Cristina Neagu scrie istorie! A devenit cea mai bună marcatoare din toate timpurile la europene!


 

Citește mai multe despre sondaj pe Libertatea.

Comentarii