Mergi direct la conținut »
Misterul elicopterului de contrabandă prăbușit în Maramureș. Pilotul ar mai fi trăit 24 de ore după impactul cu solul
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Misterul elicopterului de contrabandă prăbușit în Maramureș. Pilotul ar mai fi trăit 24 de ore după impactul cu solul

Misterul elicopterului de contrabandă prăbușit în Maramureș. Pilotul ar mai fi trăit 24 de ore după impactul cu solul

Epava elicopterului prăbuşit într-o pădure la Săpânţa, judeţul Maramureş, urmează să fie ridicată, luni sau marţi, pentru continuarea investigaţiilor. Potrivit primelor indicii, pilotul ar mai fi trăit 24 de ore după impactul cu solul.

Primarul comunei Săpânţa, Gheorghe Stan, a declarat, luni, că în urma autopsiei s-a constatat că pilotul nu a decedat în momentul prăbuşirii şi că ar mai fi putut trăi 24 de ore în urma impactului.

„Aşteptăm să vină cei de la Poliţia Transporturi să ridice epava elicopterului în cursul zilei de luni sau cel târziu marţi. Să vedem dacă va fi dezmembrat sau va fi dus întreg cu o remorcă pentru continuarea cercetărilor. Concluzia de până acum este că a fost folosit pentru contrabandă cu ţigări, avea nişte chingi pe care stăteau coletele, care au fost aruncate în timpul zborului, dar la faţa locului nu au mai fost descoperite ţigări. După autopsia pilotului, s-a constatat că acesta nu a murit în momentul prăbuşirii, ci că ar mai fi putut trăi 24 de ore. A suferit diverse răni, printre care şi o fractură de femur”, a spus Gheorghe Stan, potrivit Mediafax.

Surse judiciare au declarat luni, pentru aceeași sursă, că altimetrul elicopterului era setat la o înălţime joasă, astfel încât să nu fie detectat de radare.

Un elicopter K 26, producţie rusească, a fost găsit prăbuşit în zona montană din localitatea Săpânţa, judeţul Maramureș, în urmă cu patru zile.  În apropiere de epavă a fost găsit și trupul neînsuflețit al pilotului  aparatului de zbor. Bărbatul mort se numește Dmitry Kostikov, s-a născut în 1971, la Viciebsck, în Belarus. Surse din rândul anchetatorilor vorbesc despre faptul că aparatul de zbor ar fi zburat sub 100 de metri și s-ar fi lovit de vârfurile copacilor.


Citește și:

Confesiunile femeii pe care Dragoș Bîrligea, patron de videochat, a încercat s-o omoare într-un accident de circulație. „M-a amenințat că mă decapitează și m-a ținut dezbrăcată în câmp cu cuțitul la gât, la -10 grade”

Close
Închide
  Close