De Valentina Postelnicu,

PM are o condiţie pentru susţinerea unui viitorul guvern, şi anume înfiinţarea unui minister pentru Relaţia cu Republica Moldova.

„Moţiunea intră în linie dreaptă. Toţi parlamentarii, senatorii şi deputaţii PMP, au semnat moţiunea, susţinem că este momentul potrivit ca România să aibă un nou guvern, un nou prim-ministru, fie el şi pentru un an de zile doar, într-un guvern provizoriu până la alegerile generale care vor avea loc anul viitor, alegerile parlamentare, iar condiţia ca PMP să participe la o eventuală majoritate guvernamentală, într-un eventual Cabinet, este ca statul român în acord cu Rezoluţia adoptată de Parlamentul European (Rezoluţia PE din 19 septembrie 2019 referitoare la importanţa memoriei istorice europene pentru viitorul Europei – n.r.) să aibă curajul să înfiinţeze un minister pentru Relaţia cu Republica Moldova”, a spus Tomac, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că speră ca guvernele viitoare ale României să nu mai aibă reţineri în a aborda cu mai mult curaj această chestiune ce ţine de interesul naţional al României.

”Vorbim de relaţia statului român cu 4 milioane de români, parte dintre ei deznaţionalizaţi, dar există toate premisele şi există precedent şi în Europa şi nu numai prin care se creează asemenea structuri la nivel guvernamental care urmăresc implementarea unor politici de apropiere a celui de-al doilea stat românesc de România”, a subliniat Tomac.

Liberalii au avut, săptămâna trecută, o discuţie, la sediul central al partidului din Aleea Modrogan, cu preşedintele Klaus Iohannis, cu care au discutat despre campania electorală şi planul demiterii Guvernului.

Moţiunea de cenzură ar urma să fie depusă cel târziu vineri, potrivit calculelor Opoziţiei.

Citeşte şi:

Viorel Cataramă candidează la alegerile prezidenţiale. CCR i-a admis contestaţia, după ce BEC i-a respins dosarul

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări