MENIU CAUTĂ
11 Ian. 2018 18:04 , de Valentina Postelnicu

PNL îi cere lui Tudose să o demită pe Carmen Dan sau să plece acasă; Orban: Suntem în pragul unei noi crize politice!

Distribuie

Opoziția, prin vocea liderului PNL Ludovic Orban, îi cere premierului Mihai Tudose să iniţieze procedura de demitere a lui Carmen Dan din funcţia de ministru al Internelor. ”Îi solicităm premierului Tudose să nu mai plângă în studiourile unor televiziuni prietene care nu-i pun nicio întrebare incomodă şi să iniţieze procedura de demitere din funcţie a ministrului de Interne, iar, dacă nu face nici lucrul ăsta, să plece acasă”, a spus Orban, într-o  conferință de presă.
"PNL solicită demisia atât a şefului IGP, care este evident că trebuie să plătească pentru faptul că a menţinut subordonaţi care au tolerat existenţa în poliţie nu numai a cazului pedofilului, ci şi a multor alte cazuri care au ieşit la iveală şi care continuă să iasă la iveală. Solicităm în mod imperativ demisia ministrului de Interne pentru că nu este posibil să conduci o instituţie atâta timp cât omul pe care îl propui în fruntea Inspectoratului General al Poliţiei nu îţi este acceptat de premier”, a afirmat Orban, la sediul PNL.

PNL îi mai cere premierului Tudose să nu mai plângă în studiourile unor televiziuni prietene care nu-i pun nicio întrebare incomodă şi să iniţieze procedura de demitere din funcţie a ministrului de Interne.

'Dacă nu face nici lucrul ăsta, să plece acasă, pentru că un premier care nu este în stare să demită un ministru recalcitrant care nu ascultă de premier în orice ţară civilizată pleacă acasă, nu aşteaptă să fie demis. Sunt convins că o va face şi fără să îi cerem noi, că Dragnea deja pune la cale cum să-l trimită acasă pe Tudose”, a spus Orban.

Liberalii trag un semnal de alarmă și afirmă că România se află în pragul unei crize politice.

„PNL atrage atenţia că suntem în pragul unei noi crize politice. La ora actuală, în loc să se ocupe de guvernarea ţării, coaliţia majoritară PSD-ALDE-UDMR are cu totul şi cu totul alte activităţi, asistăm la o răfuială între clanuri în stil mafiot în bătaia pentru controlul unor instituţii publice, pentru controlul unor pârghii politice şi nicidecum o activitate în beneficiul cetăţenilor”, a spus Orban.

Premierul Mihai Tudose a declarat, marți seară, la Antena 3, că, 'dacă ministrul Carmen Dan va fi lăsată, își va da demisia'.

'Eu o voi accepta', a spus șeful Executivului, care a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a mințit atunci când i-a spus că cel propus pentru a prelua funcția de șef al Poliției Române își dorește acest post, deși nu era adevărat.

Citește și: Poarta' Otopeni 2018. Low-cost canadian, de la București peste Atlantic

Loading...
Comentarii