Mergi direct la conținut »
PNL îl cheamă pe ministrul Justiției la ”Ora Guvernului”, în Senat; Invitația, după prezentarea raportului GRECO
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

PNL îl cheamă pe ministrul Justiției la ”Ora Guvernului”, în Senat; Invitația, după prezentarea raportului GRECO

PNL îl cheamă pe ministrul Justiției la ”Ora Guvernului”, în Senat. Anunțul a fost făcut de preşedintele PNL, Ludovic Orban, el precizând că invitația vine în contextul raportului Grupului statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

De Valentina Postelnicu,

„În concluziile raportului GRECO cred că puteţi recunoaşte foarte multe dintre obiecţiile pe care PNL le-a formulat faţă de modificările legilor Justiţiei şi, de asemenea, foarte multe obiecţii pe care le-am avut faţă de comportamentul general al coaliţiei de guvernământ împotriva sistemului de justiţie. Am luat decizia să îl convocăm pe ministrul Justiţiei în cadrul procedurii ‘Ora Guvernului’ la Senat pentru a prezenta Senatului şi opiniei publice domnul Tudorel Toader ce are de gând să facă ca ministru al Justiţiei, ţinând cont de concluziile prezentate în raportul GRECO, care în mod evident au o legătură directă şi cu ceea ce se întâmplă în Mecanismul de Cooperare şi Verificare, şi mai ales în ce măsură este dispus domnul Tudorel Toader ca ministru al Justiţiei să renunţe la girarea asaltului sistematic pe care îl fac formaţiunile de guvernământ PSD şi ALDE împotriva independenţei justiţiei şi împotriva luptei împotriva corupţiei”, a spus Ludovic Orban la Parlament, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

LIderul PNL a precizat că nu se poate ignora acest raport. Grupul statelor împotriva corupţiei este o organizaţie importantă cu mare influenţă – poate influenţa multe decizii la nivel european, care pot să ne dezavantajeze dacă actualii guvernanţi nu se trezesc din nebunia de care sunt dominaţi de la câştigarea alegerilor”, a afirmat Orban, el arătând că „bătălia pe legile justiţiei este departe de a se încheia”.

„Suntem convinşi că preşedintele se va apleca cu toată seriozitatea asupra acestor proiecte de acte normative şi că nu va fi cazul să fie promulgate atât de repede. De asemenea, considerăm că trebuie să apară semne de normalitate şi în cadrul coaliţiei de guvernare, să mai renunţe la toate acele propuneri care afectează independenţa justiţiei, care pun în pericol campania anticorupţie şi mai ales generează o percepţie atât de negativă asupra României pe plan european”, a completat Ludovic Orban.

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”
Recomandări

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”

 

Într-un raport publicat miercuri, 11 aprilie, GRECO se declară profund îngrijorat de anumite aspecte ale legii privind statutul judecătorilor şi al procurorilor, ale legii privind organizarea sistemului judiciar şi ale legii privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) adoptate recent de Parlamentul României, ca şi de proiectele de amendamente la legislaţia penală, relevă un comunicat de presă al Consiliului Europei, citat de Agerpres.

Citește și: EXCLUSIV/Imagine de arhivă. Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, a cântat folk prin anii 70

Close
Închide
  Close