„Nu am luat o decizie, dar acest aspect va fi stabilit în cadrul dezbaterilor parlamentare. Noi suntem deschişi la discuţii şi nu spunem nu niciunei variante”, a spus el.
Afirmațiile liberalului vin în contextul în care PSD a anunţat că depune un amendament în Parlament, astfel încât plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent, şi nu la cel din 2021.
Partidul condus de Marcel Ciolacu a susținut că modificarea legii va stimula cetăţenii să facă economie la energie electrică și va sprijini efortul României de a-şi reduce consumul naţional cu 10%, conform propunerilor formulate de Comisia Europeană.
Ce prevede legea în acest moment
Executivul condus de Nicolae Ciucă a adoptat pe 1 septembrie modificările la ordonanța privind plafonarea și compensarea în energie. Concret, prețurile la energie au rămas neschimbate, dar au scăzut pragurile de consum.
Care sunt pragurile de consum din noua ordonanță:
- 0,68 lei/kWh pentru românii care au consumat în 2021 între 0 și 100 kWh lunar
- 0,8 lei/kWh pentru românii care au consumat în 2021 între 100,01 și 255 kWh lunar. Pragul anterior era de 300 kWh
Prin această ordonanță, Guvernul a extins perioada plafonării preţurilor până la 31 august 2023.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Marhild • 23.09.2022, 20:21
Eu vreau sa platesc consumul MEU, nu pe cel din 2021, cand in apartamentul in care stau eu acum erau alti chriasi, o familie cu copil mic. Normal ca ei, 3 persoane, consumau mai mult decat mine, o singura persoana, deci NU este corect sa fiu pusa sa platesc un consum "estimat".