13 Sep. 2017 16:40 , de Valentina Postelnicu

Pomohaci cere Parlamentului să îl apere de linșajul mediatic: E un război pentru distrugerea mea pe toate planurile / FOTO

Distribuie

Cristian Pomohaci a făcut un memoriu către parlamentari, în care cere să fie apărat de linșajul mediatic. Adresa a fost trimisă comisiilor de cultură din Camera Deputaților și din Senat, iar acesta acuză mass-media că duce un ”război întreținut cu rea-credință și ură afișată ostentativ, pentru distrugerea sa pe toate planurile”. Deputații din comisie au stabilit că nu este de competența lor să analizeze această solicitare. La propunerea deputatului Marius Paşcan (PMP), membrii comisiei au decis totuşi să trimită o adresă către CNA prin care să solicite un punct de vedere cu privire la sesizarea preotului.

UPDATE ora 16.40 Președintele comisiei de cultură, Gigel Știrbu a recunoscut că, de când este în Parlament, este pentru prima oară când supune dezbaterii o astfel de problemă. El a precizat că solicitarea a venit din partea unui Cabinet de Avocatură, Mocanu Elena Daniela, și reprezintă pe deja ”celebrul domn Cristian Pomohaci”.

”Pe scurt, vă spun că ni se solicită să obligăm CNA să se îndrepte cu anumite măsuri coercitive însre anujmite posturi de televiziune și totodată, respectivul cabinet de avocatură ne spune că domnul este terfelit mediatic, zilnic, de aceste posturi de televiziune, fiind făcut în toate felurile”, a mai spus Gigel Știrbu.

În sesizarea scrisă de Cristian Pomohaci de mână acesta afirmă că se duce un război pentru ”distrugerea sa pe toate planurile”.

”Războiul mediatic întreținut cu rea-credință și o ură afișată ostentativ, în scopul manipulării opiniei publice și a distrugerii mele pe toate planurile, sfidând bunul-simț, dar și drepturile și libertățile fundamentale ale omului, de care beneficiez ca cetățean român și cetățean european, au atins dimensiuni inadmisibile într-un stat de drept”, spune Pomohaci în sesizare.

Deputatul PSD Diana Tuşa, vicepreşedinte al comisiei, s-a declarat la rândul ei surprinsă că avocatul lui Pomohaci nu ştie că doar instanţa poate lua măsurile cerute Parlamentului.

„Nu este în atribuţia comisiei niciuna dintre solicitările adresate, noi nu putem nici să interzicem continuarea emisiunilor difuzate de un post de televiziune, nici să obligăm anumite instituţii media să îşi ceară scuze, nici să aplicăm amenzi, nici alte cerinţe care au fost specificate”, a afirmat Tuşa.

Bacalbașa: Mai bine trimitem sesizarea la comisia de buget-finanțe, este vorba despre publicitate mascată a unui cântăreț care nu a fost fiscalizată

Deputatul Nicolae Bacalbașa a venit cu o idee inedită: ”Să dirijăm această hârtie către comisia de buget-finanțe, pentru că este vorba, de fapt, de o publicitate masivă a unui cântăreț de muzică populară, care nu a fost fiscalizată.

”Ca atare, a fost o evaziune fiscală masivă și problema este cine trebuie să plătească, beneficiarul sau posturile de televiziune”, a spus Bacalbașa.

Iată și scrisoarea trimisă de Cristian Pomohaci:

Cristian Pomohaci a fost caterisit pe data de 28 iulie, prin decizia Tribunalului bisericesc de la Alba Iulia.

Preotul Cristian Pomohaci de la Parohia Moșuni, județul Mureș, este cercetat  de procurorii Parchetului General pentru racolare de minori în scopuri sexuale. Dosarul acestuia a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, care a instrumentat inițial speța. Cristian Pomohaci a fost înregistrat în timp ce ar fi încercat să plătească un adolescent de 17 ani pentru a întreține relații sexuale cu acesta. Un scandal uriaș a fost declanșat, după ce convorbirea a fost făcută publică.

Pomohaci a contestat excluderea sa din preoție și așteaptă judecata Consistoriului Mitropolitan de la Sibiu.

Citește și: Editorial de Claudiu Săftoiu. ”ZAPAD 2017” – un exercițiu militar rusesc la cheie. Joaca de-a invazia asupra Europei

Loading...
Comentarii