Mirosul greu de suportat emanat de cadavrele porcilor i-a alertat pe cei care locuiesc în zonă, informează știrileprotv.ro. O parte dintre stârvuri, tranșate, erau băgate în saci, iar altele erau aruncate în spatele copacilor, devenind hrană pentru câinii vagabonzi, care apucaseră să mănânce din ele. Localnicii cred că leșurile, care ar fi trebuit incinerate, au fost furate de la o fermă din apropiere și se tem că hoții, inconștienți, au scos deja carnea pe piață.
Poliția și Garda de Mediu au demarat anchete, mai ales că nu este prima întâmplare de acest gen petrecută în zonă. „Riscul celor care consumă această carne este foarte mare, deoarece se pot îmbolnăvi de așa-zisele zoonoze, adică boli care se transmit de la animal la om, cum ar fi rujetul, antraxul, leptospirozele și așa mai departe”, avertizează Gicu Drăgan, directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinară.
Conducerea complexului zootehnic recunoaște că de ceva timp este ținta furturilor. Poliția a fost anunțată de nenumărate ori, dar până acum nu a fost prins niciun hoț.
Anchetatorii cred că este vorba despre o rețea, care reușește să facă rost de cadavrele unor animale care, din diverse motive, mor la crescătorie și ar trebui duse la incinerator. Animalele se tranșează rapid, iar apoi resturile sunt aruncate pe câmp.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro