MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2018 08:08

Premiul Oscar pentru cel mai bun film comercial, o nouă categorie la Gala Academiei din 2019

Distribuie

Premiul Oscar pentru cel mai bun film comercial va fi acordat începând de anul viitor pentru cea mai bună peliculă comercială, care a avut un succes deosebit la public și încasă spectaculoase de Box-office, scrie USA Today.

Începând cu gala Premiilor Oscar 2019 va fi inclusă o nouă categorie care va premia filmul cu cel mai mare succes de public. Deocamdată Academia nu a anunţat condiţiile ce trebuie întrunite pentru a face parte din această categorie, detaliile urmând să fie anunţate ulterior.

Astfel, instituţia garantează prezenţa la premiile Oscar a filmelor cele mai comerciale ale anului, un lucru inedit.

Academia de arte şi ştiinţe ale cinematografiei de la Hollywood a anunţat o serie de schimbări pentru gala premiilor Oscar după ce, marţi seară, John Bailey a fost reales președinte.

Astfel, una dintre principalele modificări adoptate de Academia Americană începând cu gala de anul viitor este că premierea nu va dura mai mult de trei ore. „Să ne angajăm să producem un show antrenant de trei ore şi să oferim o gală a Oscarurilor mai accesibilă pentru telespectatorii noştri din întreaga lume”, a anunţat Academia într-un mesaj adresat membrilor săi.

Pentru a se asigura că spectacolul nu va depăşi durata de trei ore s-a decis ca laureaţii la anumite categorii să fie anunţaţi în pauzele publicitare. Cele mai bune momente ale discursurilor lor vor fi difuzate într-o retransmisie.

Pe de altă parte, s-a decis ca ceremonia Oscarurilor din 2020 să aibă loc pe 9 februarie, în loc de 23 februarie cum fusese anunţat anterior.

Pe de altă parte, Academia a extins la maximum zece numărul producţiilor care candidează la Oscarul pentru cel mai bun film – tradiţional cinci – după ce a fost criticată pentru neincluderea lungmetrajului ‘The Dark Knight’, printre aspirantele din 2009.


Citește și: EXCLUSIV / Mihaela Buzărnescu, prima declarație după accidentarea teribilă de la Montreal. Jucătoarea a părăsit terenul în scaun cu rotile


 

Citește mai multe despre Premiere și premii pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii