De cealaltă parte, reprezentanții Primăriei Otopeni au explicat că este vorba despre un drum privat care a fost blocat deoarece în zonă a fost construit un parc și există risc de accidente.
Andrei Ionescu, administratorul Grupul Civic Otopeni, și-a exprimat nemulțumirile printr-un mesaj publicat pe Facebook.
Strada pe care locuiește primarul Otopeniului este închisă circulației auto! Strada a primit un nou marcaj rutier (proaspăt și din bani publici) deși este închisă circulației auto, iar din cea ce se vede, face parte din domeniul public al orașului deci trebuie deschisă circulației auto!
Andrei Ionescu, localnic din Otopeni
Contactat de reporterii Libertatea, Andrei Ionescu a explicat că drumul blocat circulației auto face parte tot din strada Polonă, prima care face legătura cu DN1 venind dinspre București.
În afară că este singura intrare din DN1 care a fost lărgită pentru a facilita ieșirea băiatului primarului în DN1, alte străzi nu mai au lărgirea respectivă făcută.
Andrei Ionescu
Ionescu îl acuză pe edil că de cel puțin cinci ani a blocat circulația auto pe strada pe care locuiește, iar astfel i-a împiedicat să localnicii din Otopeni să aibă o legătură mai facilă între strada Polonă și strada Maramureș, două rute intens circulate.
Mai mult, Silviu Gheorghe, primarul liberal care conduce Otopeniul din 1996, este acuzat că a achiziționat din bani publici un alt teren în apropiere, iar anul trecut a construit o altă legătură între străzile Polonă și Maramureș, totul pentru ca strada sa să rămână închisă.
Cum să faci lucrul ăsta? Eu am avut discuții mai demult cu primarul și oamenii din comunitate au întrebat… Cum beneficiem de noi de utilități și primarul a spus: pe străduțe de servitute, le donează Primăriei, iar Primăria este obligată să pună asfalt, utilități, electrificare.
localnic din Otopeni
Reporterii Libertatea au încercat să ia legătura cu liberalul Silviu Gheorghe, însă primarul nu a putut fi contactat.
I-am cerut o explicație și lui Vlad Constantin, directorul Primăriei Otopeni. Acesta a precizat că strada pe care locuiește edilul este „este un drum privat și nu este făcut de Primărie”.
Trebuie întrebați riveranii care au construit drumul și l-au marcat și permite accesul oamenilor în special pentru pietoni și bicicliști înspre și dinspre strada Polonă, Maramureș, cu acces la parcul Maramureș. Nu este destinat pentru vehicule.
Vlad Constantin, directorul Primăriei orașului Otopeni
Vlad Constantin a precizat că „nu are nicio legătură” faptul că pe strada blocată circulației locuiește primarul orașului.
Nu are nicio legătură. Poate cineva din răutate sau știu eu din ce motive a făcut această sesizare. Drumul este deschis de ani de zile și primarul stă acolo de foarte mulți ani. Nu are nicio legătură. Nu a făcut nimeni nicio sesizare niciodată.
Vlad Constantin, directorul Primăriei orașului Otopeni
Probabil cineva s-a gândit la faptul că sunt copii și sunt mămici cu cărucioare și nu mai vrea să lase vehicule să circule pe drumul respectiv, având în vedere activitatea parcului și pericolul de accidente.
În februarie Libertatea a scris și despre dezastrul ecologic cu care se confruntă orașul Otopeni. Pe lângă poluarea generată de traficul aerian de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni şi traficul rutier intens de pe DN1 şi E85, locuitorii din zonă acuză mirosuri greu de suportat, care ar proveni de la deversările de ape uzate în canalele agricole din zonă.
În 2018 s-a deversat pe câmpuri apă aproape cât volumul Lacului Herăstrău.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro