Mergi direct la conținut »
Primele declarații ale șoferului Jandarmeriei care a fost la un pas să lovească un tramvai: ”Nu mi-e ușor să trag ponoasele, pedepsiți-mă!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primele declarații ale șoferului Jandarmeriei care a fost la un pas să lovească un tramvai: ”Nu mi-e ușor să trag ponoasele, pedepsiți-mă!”

Primele declarații ale șoferului Jandarmeriei care a fost la un pas să lovească un tramvai: ”Nu mi-e ușor să trag ponoasele, pedepsiți-mă!”

Imaginile cu un autocar al Ministerului Afacerilor Interne care a fost la un pas să lovească un tramvai și să se răstoarne peste mașinile aflate în coloană pe bulevardul Averescu din Capitală au provocat un adevărat șoc printre români. Rămas fără permis și amendat de Brigada Rutieră a Capitalei, plutonierul-major, aflat la volanul vehiculului, regretă cele întâmplate.

De Remus Vlad,

Angajat din 2007 la Jandarmerie, bărbatul și-a câștigat rapid respectul celor cu care lucra. Mai mult, oricând era nevoie de el, era prezent. Cel puțin așa susțin șefii lui, care nici acum nu-și pot imagina cum de angajatul lor a putut comite o asemenea eroare. Însă gestul de la volan nu poate fi iertat! Mai ales că se putea produce o adevărată tragedie, în condițiile în care autocarul ar fi strivit mai multe mașini aflate în dreapta, pe sensul de mers al vehiculului.

”Am vrut să ies de acolo, să deblochez intersecția”

Pe de altă parte, unele surse din Jandarmerie vorbesc și despre faptul că imaginile care au apărut în spațiul public nu ar prezenta tocmai realitatea. Și asta pentru că șoferul Jandarmeriei susține că, în momentul în care a ajuns în zona cu pricina, a rămas blocat. ”Am vrut să ies de acolo, să deblochez intersecția. Am dat flash-uri celor care se aflau în fața mea și am luat-o pe linia de tramvai. Practic, am plecat de pe loc, nu aveam cum să prind o viteză așa de mare”, a declarat plutonierul, potrivit surselor Libertatea.

Plutonierul urma să fie promovat

Angajatul Jandarmeriei e conștient că manevra ce putea deveni criminală, într-o fracțiune de secundă, i-a distrus practic cariera. Și-a luat adio, printre altele, de la salarii de merit și de la avansări. Culmea, chiar urma să fie promovat, tocmai pentru că șefii Jandarmeriei și-au propus să scoată la lumină doar pe cei care muncesc. Acum, pentru el totul s-a năruit.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

”Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Plătesc pentru asta, nu mi-e ușor să trag ponoasele, pedepsiți-mă”, a mai spus cel care acum a ajuns ”pietonul” Jandarmeriei.

Șoferul Jandarmeriei a fost amendat și a rămas pieton

După ce, zilele trecute, a fost audiat la Brigada Rutieră a Capitalei, plutonierul-major și-a primit pedeapsa. Timp de 30 de zile i-a fost suspendat permisul de conducere și a primit 1.450 de lei amendă. În plus, conducerea Jandarmeriei i-a interzis să mai urce la volanul vreunui vehicul al instituției pentru 60 de zile. Mai mult, dacă vreodată va mai conduce mașini ale MAI, va trebui să dea din nou test psihologic și să ia atestatul care-i permite să conducă autovehicule ale ministerului.

Close
Închide
  Close