MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2018 14:04

Protestatarul atacat de consilierul Darius Vâlcov a depus plângere penală. Cere daune de 1 milion de euro

Distribuie

Protestatarul atacat de consilierul Darius Vâlcov a depus plângere penală împotriva acestuia, marți, la Parchetul General. Sandu Matei acuză încălcarea Constituției, a legii privind protecția datelor cu caracter personal și a mai multor articole din Codul Penal și alte dispoziții europene. Protestatarul îi cere despăgubiri substanțiale politicianului, 1 milion de euro, cu care a declarat că va construi un azil de bătrâni. Sandu Matei a fost numit pe facebook "nebun" și "sandilău" de consilierul Vioricăi Dăncilă, care a publicat și un act medical de unde rezultă că protestatarul suferea de o afecțiune psihică.

Am depus plângere pe numele lui Vâlcov Darius, în primul rând pentru încălcarea Constituției, art.26. Mi se pare pentru societatea în care trăim, a intra în viața intimă a unei persoane, oricând, oricum este de o gravitate maximă. Oricând, și voi jurnaliștii puteți avea aceeași soartă, noi, oamenii politici. De aia mi se pare gestul acestui om care conduce Guvernul din umbră, omul care a creat acel program de guvernare, acest consilier al primului ministru, Darius Vâlcov” a declarat Sandu Matei, la ieșirea din Parchetul General.

Toate acuzațiile au fost argumentate în plângerea penală depusă pe numele lui Darius Vâlcov.

Complicitate la divulgarea secretului profesional, complicitate la abuz în serviciu, raportat la regulamentul UE 676/2016, protecția persoanelor fizice cu privire la datele cu caracter personal, art 26 din Constituție privind obligația autorităților publice de a respecta dreptul la viață intimă, familială și privată, complicitate la divulgarea fără drept a unor informații secret de serviciu care nu sunt destinate publicității” a explicat protestatarul #rezist.

Marți, Corpul de Control al Ministerului Muncii a anunțat că face o anchetă pentru a afla dacă Sandu Matei încasează o indemnizație de invaliditate în mod legal.

Voi depune și acolo și îi las pe ei, Corpul de Control să greșească, pentru că merg din greșeală în greșeală. Ce a făcut domnul Darius Vâlcov… nu cred că de la înălțimea funcției dumnealui putea să facă o asemenea greșeală” a mai spus protestatarul, precizând că suferă de ani de zile de astm sever, iar aceasta este afecțiunea care a stat la baza emiterii indemnizației din partea Ministerului Muncii. El a calificat gestul lui Vâlcov drept „un act josnic”.

Daune de 1 milion de euro

Este clar că actul meu medical de la Spitalul de Urgență în care scrie clar otrăvire de după gazare deranjează. Postările și acțiunile mele civice deranjează și atunci el, prin mine, atacă mișcarea #rezist pentru că el a specificat acolo sandilăul, nebun, liderul #rezist. Nu mă atacă personal pe mine Sandu Matei, ci mișcarea #rezist” crede Sandu Matei.

Sandu Matei s-a constituit parte civilă cu suma de 1 milion de euro, pe care susține că îi va folosi pentru o cauză nobilă. „Destul de mare încât să pot să fac un azil de bătrâni. Un milion de euro. Nu neapărat suma mă interesează, ci ca justiția să-și facă treaba, pentru că este un act josnic în primul rând, și în al doilea rând grav, pentru că încalcă drepturile și libertățile cetățenilor” a mai spus el.


EXCLUSIV/Record chiar și pentru Guvernul Dăncilă! Ministrul Sănătății investighează investigatorii. Aceștia au descoperit că Spitalul Bagdasar-Arseni a folosit 15% din dezinfectanții necesari în sălile de operație!


 

Citește mai multe despre darius valcov și sandu matei pe Libertatea.

Comentarii