De Flavius Toader,

Cei mai bogați 2153 de oameni din lume controlează mai mulți bani decât cei mai săraci 4,6 miliarde luați la un loc, arată raportul Oxfam, publicat sub titlul ”E vremea să ne pese”.

Raportul, care subliniază inechitatea financiară, vine în chiar ziua în care bogații și puternicii lumii se strâng în Elveția, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

În același raport, Oxfam atrage atenția asupra unei alte probleme: munca neplătită a fetelor și femeilor. Potrivit organizației, munca neplătită a femeilor a contribuit la economia mondială cu 10,8 trilioane de dolari pe an, de trei ori mai mult decât industria tehnologică.

Pentru a evidenția problema, Oxfam a oferit exemplul unei femei din India, Buchu Devi, care petrece în jur de 16-17 ore pe zi aducând apă în gospodărie de la o distanță de trei kilometri, gătind, pregătind copiii pentru școală, numai pentru a lucra mai apoi într-un job prost plătit.

”Pe de altă parte, îi putem vedea pe miliardarii lumii în timp ce se adună la Davos cu avioanele lor private”, a declarat CEO-ul Oxfam India, Amitabh Behar.

Buchu Devi nu este o singură persoană. Am întâlnit în India zilnic astfel de cazuri, iar povestea este valabilă pentru întreaga lume. Trebuie să schimbăm asta și trebuie să oprim această explozie de miliardari.

Amitabh Behar, CEO-ul Oxfam India

În acest scop, a subliniat Behar, liderii politici trebuie să se asigure că bogații plătesc taxe, care apoi vor putea fi folosite pentru finanțarea sistemului de sănătate, a unor școli de calitate.

”Dacă ne uităm în jur, vedem proteste în peste 30 de țări. Oamenii sunt în stradă, dar ce spun? Că nu vor să accepte această inegalitate, că nu vor să trăiască în astfel de condiții”, a mai spus CEO-ul Oxfam India.

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare