Mergi direct la conținut »
Recorduri trăsnite stabilite în 2019. De la oul de pe Instagram la pizza cu cele mai multe tipuri de brânză
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Recorduri trăsnite stabilite în 2019. De la oul de pe Instagram la pizza cu cele mai multe tipuri de brânză

Recorduri trăsnite stabilite în 2019. De la oul de pe Instagram la pizza cu cele mai multe tipuri de brânză

Anul 2019 a fost unul marcat și de ... recorduri, dintre care unele cu adevărat bizare. Business Insider a realizat o listă cu astfel de recorduri, pe care o prezentăm mai jos - de la construirea celui mai amre labirint de zăpadă din lume până la o fotografie cu un ou, care a adunat peste 30 de milioane de likeuri.

De Ana Hațeg,

Contul de Instagram care a ajuns la un milion de urmăritori în doar câteva ore

Jennifer Aniston și Ellen DeGeneres s-au sărutat la TV. Imaginea care a devenit virală

Jennifer Aniston este persoana care a reușit performanța, deși nu e chiar o performanță surprinzătoare având în vedere faima sa. În cinci ore și 16 minute, actrița devenită cunoscută pentru serialul Friends a adunat un milion de fani pe Instagram. Recordul anterior era deținut de ducii de Susses, care au strâns același număr de fani, însă în cinci ore și 45 de minute.

Un platou cu mezeluri de 181 kilograme

Performanța a fost stabilită la Chicago, în octombrie, în cadrul unei conferințe pe teme alimentare. Platoul a avut o lungime de 45,73 de metri și a avut peste 181 de kilograme de carne și brânzeturi.

Un maraton încheiat în mai puțin de două ore

Alergătorul Eliud Kipchoge din Kenya a stabilit un record mondial reușind să încheie un maraton într-o oră, 59 de minute și 40 de secunde la Ineos 1:59 Challenge din Viena, Austria.

Sumă uluitoare pentru o pereche de … Nike

O pereche de pantofi Nike Moon din 1972 au fost vândute la licitația Sotheby’s pentru suma de 437.000 de dolari, stabilind un record pentru cea mai scumpă pereche de încălțăminte sport vândută vreodată.

Un cuplu de … 210 ani

Cel mai în vârstă cuplu căsătorit a avut o vârstă combinată de peste 210 ani. Miyako Sonoda și Masao Matsumoto au fost căsătoriți peste 80 de ani.

Recordul a fost omologat pe 17 mai, și chiar în aceeași zi, Masao Matsumoto a murit la vârsta de 108 ani, potrivit Guinness World Records. Soția sa, Miyako Sonoda, avea 101 ani în ziua în care Masao a murit. Masao și Miyako au fost căsătoriți timp de 81 de ani.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Recorduri impresionante în gimnastică

Gimnasta Simone Biles a înregistrat două recorduri mondiale la Campionatele SUA de gimnastică de pe 11 august 2019, devenind prima sportivă din istorie care a reușit două aterizări nemaiîncercate până atunci.

Cele mai multe diamante

Un inel cu 7.777 de diamante în valoare de aproape 5 milioane de dolari a intrat în cartea recordurilor pentru cel mai mare număr de diamante montate pe un singur inel.

Mii de mirese, în același loc

Un număr de 1.347 de femei îmbrăcate în rochii de mireasă au stabilit un record mondial pentru cel mai mare grup de oameni îmbrăcați în mirese. La evenimentul organizat în Spania au participat femei cu vârste cuprinse între 18 și 92 de ani, iar potrivit Guinness Book acestea au fost singure, divorțate sau căsătorite.

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor
Recomandări

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor

Castel din 11 tone de nisip

Cel mai înalt castel de nisip din lume a fost construit în Binz, Germania. Lucrarea cu o înălțime de 17,65 de metri, pentru care s-au folosit peste 11 tone de nisip, a fost realizată de o echipă de 12 sculptori și opt tehnicieni din Rusia, Polonia, Ungaria, Germania, Olanda și Letonia.

Mobilizare pentru oceane

Un număr de 633 scafandri din Florida au participat la cea mai mare acțiune de curățare a oceanelor din lume. Pe 15 iunie, scafandri de la Deerfield Beach din Florida au folosit echipament de pescuit cu o greutate de aproape 1500 de kilograme pentru a scoate din apă peste 9.000 de bucăți deșeuri marine.

Un ou apreciat de 30 de milioane de oameni

O fotografie cu un ou a devenit cea mai apreciată fotografie de pe Instagram, obținând peste 30,5 milioane de like-uri și depășind astfel o fotografie postată de Kylie Jenner cu fiica ei, Stormi, care deținea recordul anterior cu 18 milioane de aprecieri.

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei
Recomandări

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei

Venerabila vârstă a unei broaște țestoase

O broască țestoasă în vârstă de 187 de ani, pe nume Jonathan, a devenit cel mai bătrân animal viu de pe pământ. Țestoasa care trăiește pe insula Sf. Elena din Oceanul Atlantic s-a născut în 1832 și a supraviețuit celor două războaie mondiale, construirii Turnului Eiffel și primului zbor cu un avion.

Viața pe picior mare

O britanică a stabilit recordul mondial pentru că este femeia cu cea mai lungă labă a piciorului. Julie Felton, în vârstă de 45 de ani, poartă măsura 49,5.

Cappuccino după cappuccino

O baristă din Australia a reușit să facă 420 de cappuccino într-o oră, stabilind astfel un record mondial. Ea a folosit aparat de făcut cafea disponibil în comerț și a făcut patru shot-uri de espresso în același timp, reușind să facă în medie 7 cappucino pe minut.

Cubul Rubik, rezolvat legat la ochi

Un australian legat la ochi a reușit să rezolve un cub Rubik în 16,22 secunde. Jack Cai din Australia a depășit pe 6 aprilie fostul record cu 0,33 secunde, potrivit Guinness World Records.

Cel mai rapid la mâncat burrito

Un englez a stabilit un nou record mondial în materie de mâncat burrito. Leah Shutkever din Birmingham, Marea Britanie, a terminat un burrito în 44,20 secunde anul acesta în luna mai.

Pizza cu 154 de tipuri de brânză

Un bucătar australian a făcut o pizza cu 154 de tipuri de brânză. Johnny Di Francesco a depășit astfel fostul record care avea 111 tipuri de brânză.

Un labrint în care nu vrei să te rătăcești

O companie din Canada a creat cel mai mare labirint de zăpadă din lume. Cu o lungime de 2.789,11 metri pătrați, labirintul a depășit fostul record cu peste 1.000 de metri pătrați.

Tiramisu pentru toată lumea

Bucătarii din Italia au realizat cel mai lung tiramisu din lume, care avea 273 de metri lungime. În martie, o echipă de 30 de bucătari și numeroși voluntari de la școala de gătit Galbani Santa Lucia din Milano, Italia, a copt cel mai lung tiramisu din lume, iar produsul finit a fost donat unui spital pentru copii.

Cel mai mare urșuleț de pluș

O fundație din Mexic a construit cel mai mare urs de pluș din lume, care peste patru tone și are o lungime de 19,41 de metri.

Turnul celor peste 18.000 de brioșe

22. Un grup de voluntari din India a construit cel mai mare turn din prăjiturele cupcake din lume. Pentru realizarea acestuia, timp de 42 de ore au fost coapte 18.818 cupcakes, iar turnul rezultat a avut aproape 13 metri înălțime.

Valoarea numărului Pi calculată cu cea mai mare precizie

Cea mai exactă valoare a pi a fost calculată anul acesta în Ziua Pi. Potrivit Guinness World Records Emma Haruka Iwao, care lucrează ca dezvoltator pentru Google Cloud în Japonia, a calculat cea mai exactă valoare a pi: 31.415.926.535.897.

Close
Închide
  Close