De Ciprian Iana,

Regizorul rus de teatru şi film a trăit experiența de a sta închis în casă, după ce, între 2017 și 2019 a fost timp de 20 de luni în arest la domiciliu, notează Agerpres.

„Să trăieşti izolat într-o casă sau într-un apartament, singur sau cu familia, nu este un blestem divin şi nici o pedeapsă. De fapt, este momentul adevărului”, a declarat el pentru portalul Meduza.

După ce a stat atâta timp în izolare forțată la domiciliu, Serebrennikov a scris mai multe scenarii despre experiența pe care a fost obligat s-o trăiască în propria casă.

Considerându-se acum un adevărat ”specialist” în izolarea la domiciliu,
Serebrennikov le-a dat câteva sfaturi oamenilor din întreaga lume care sunt obligați de Covid-19 să trăiască ”între patru pereți”.

„Acceptă ceea ce ţi-a fost hărăzit ca pe un dar al destinului”, a fost primul sfat al regizorului.

Al doilea se referă la faptul că trebuiesc șterse din vocabular cuvintele „carantină” şi „izolare”. De asemenea, persoanele aflate în izolare la domiciliu trebuie să se pregătească psihic pentru a începe de la zero.

Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
Recomandări
Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
 

Serebrennikov recomandă să-ţi suni părinţii, prietenii, profesorii, „prima dragoste” și oamenii care au fost „importanţi” în viaţa ta.

„Este un prilej pentru schimbare. Trebuie să recuperăm vechile legături. Sună-i şi mulţumeşte-le. Când se va sfârşi izolarea, numărul tău de prieteni va creşte”, a spus el.

Este momentul ideal să citim cărţi voluminoase. Toţi avem în bibliotecă vreun roman cu multe pagini. „De fapt, nu le citim niciodată, de obicei nu trecem de primul capitol”, a precizat Serebrennikov.

Pe lângă ţinerea unui jurnal şi scrierea memoriilor, el recomandă să elaborăm o listă cu lucruri care sunt cu „adevărat importante în viaţa noastră”. Această listă va servi ca foaie de parcurs pentru viitor, a recomandat artistul rus care se consideră budist.

Serebrennikov nu vede o ocazie mai bună de însuşire a unei deprinderi artistice decât izolarea, fie că este voluntară sau forţată.

Gabriela Firea atacă proiectul de testare al Ministerului Sănătăţii
Recomandări
Gabriela Firea atacă proiectul de testare al Ministerului Sănătăţii
 

„Toţi am vrut la un moment dat să facem în viaţa noastră unele lucruri, pe care până la urmă nu le-am făcut. Scrie, desenează, sculptează. Nu-ţi fie frică, din fericire nu te vede nimeni. De obicei timpul îţi este duşman, dar în acest caz îţi poate fi prieten, poţi de exemplu să înveţi o limbă străină”, explică Serebrennikov.

„Este ideal pentru a combate boala Alzheimer şi pentru a dezvolta memoria. Există milioane de metode. Fă-ţi temele în fiecare zi, citeşte, învaţă un cuvânt, zece, douăzeci de verbe. Şi fă un mare pas pentru a învăţa o altă cultură, o altă viaţă, o altă lume”, a îndemnat el.

Nu trebuie uitat nici de importanţa de a lăsa în urmă rutina cotidiană, de planificarea unei diete sau de a face sport – yoga sau gimnastica zilnică – deşi cuvântul cheie pentru un artist este „plăcere”.

„Un mare cuvânt trebuie să fie: plăcerea. Să vedem filme noi, să ascultăm muzică nouă, să facem sex, să plantăm flori, să croitorim. În fiecare zi să existe ceva nou în viaţa noastră. Să începem de la zero, cu plăcere”, a comentat regizorul rus.

Regizorul, acuzat de denaturare de fonduri publice, a fost distins în timpul odiseii sale judiciare cu Ordinul Artelor şi Literelor, una dintre principalele distincţii ale Republicii Franceze, iar Festivalul de la Cannes şi de la San Sebastian au proiectat în absenţa sa filmul „Summer”.

Citeşte şi:

Ana Blandiana, despre coronavirus: ”Nu mi se pare deosebită spaima noastră de acum de spaima de ciumă sau de holeră din Evul Mediu”

Deputatul Lucian Heiuş şi administratorul public al municipiului Deva, Adrian David, declarați vindecați de coronavirus

Gică Hagi s-a resemnat: ”Gata cu Liga 1. Acest sezon este compromis”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare