Saptamana aceasta: Vasile Niculescu din Bucuresti, Aleea Ilioara nr. 16, bl. M 32, sc. B, sector 3
Rulada de morcovi si ciuperci
Ingrediente: 1 kg morcovi, doua oua, un pahar de lapte, o lingura unt, sare; pentru umplutura se iau 500 g ciuperci, doua linguri unt, sare, smantana, patrunjel.
Mod de preparare: Morcovii se curata, se fierb in apa cu putina sare, se strivesc ca pentru piure si se amesteca apoi cu unt, sare si lapte. Ciupercile se taie ca taiteii si se prajesc in unt inabusit pana se inmoaie bine, se adauga sare, piper si, dupa ce se racesc, un ou batut. Pasta de morcovi se intinde pe un servet ud si bine stors, deasupra se pun ciupercile si se ruleaza cu ajutorul servetului. Ruloul rezultat se asaza pe o tava tapetata cu unt, se unge cu ou si se da la cuptor.
Leurda cu ciuperci
Ingrediente: 1 kg leurda, 500 g ciuperci, trei linguri unt, doua linguri branza de burduf, boia de ardei.
Mod de preparare: Leurda se spala in mai multe ape si se opareste in apa clocotita cu sare. Se scurge intr-o sita si apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, amestecand usor. Ciupercile se feliaza si se inabusa in unt. Se amesteca leurda cu ciupercile, se adauga branza rasa, se pun intr-o cratita unsa cu unt, se presara branza si boia si se da totul la cuptor sa se rumeneasca.
Fasole cu bob
Ingrediente: 500 g fasole, 200 g bob, o ceapa, un morcov, patru linguri ulei, sare.
Mod de preparare: Fasolea si bobul se spala si se lasa impreuna in apa rece 12 ore. Apoi se spala din nou si se pun la fiert in apa rece. Dupa ce dau in clocot, se adauga ceapa taiata in sferturi si morcovul taiat rondele. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand toate boabele sunt bine fierte si a scazut apa. Se lasa sa se raceasca, dupa care se trec prin masina de tocat. Pasta obtinuta se pune in castron si se bate cu o lingura sau cu telul, adaugand treptat uleiul. Se serveste rece, cu ceapa prajita deasupra.