Revoltă la o şcoală din Mehedinţi

03 noiembrie 2009 16:12

În această dimineaţă, elevii claselor I-VIII ai şcolii generale din Burila Mare, judeţul Mehedinţi, au cerut demisia noii directoare, Filimon Larisa, şi au refuzat să mai rămână la cursuri.

Elevii s-au înarmat cu pancarde şi banere, au rupt paginile caietelor destinate temelor şcolare şi au scris mesaje împotriva conducerii şcolii. Cadrele didactice nu au mai putut să controleze situaţia şi să tempereze elevii, iar cursurile s-au suspendat.

În nebunia generală, directoarea a fost împinsă şi lovită de uşa de la cancelarie, dar şi de cea de la sala de cursuri. ” Nu o vrem pe noua directoare, este o femeie rea, proastă şi incapabilă, nu ne-a învăţat nimic pe vremea când era învăţătoarea noastră şi acum vrea să ne fie directoare. Huooo..huoo… demisia”, strigau sutele de copii.

0-197476-p1180088.jpg

Noua directoare, criticată de primarul comunei

Protestele copiilor vin pe fondul ordinului de demitere emis de Inspectoratul Şcolar din Mehedinţi, pentru fosta directoare a şcolii.

„Copiii parcă au înnebunit când au auzit că eu nu mai sunt directoare, au fost la un pas să-i ia cu pietre la goană şi pe inspectorii care m-au demis” a declarat Nicoleta Golici, fosta directoare a şcolii.

 „Larisa Filimon este o învăţătoare care mie mi-a ridicat multe semne de întrebare. Cred că i-ar trebui un control psihologic, iar cei de la inspectoratul şcolar ar fi trebuit să ne întrebe şi pe noi, cei de la primărie, dacă învăţătoarea este potrivită să fie directoare” a declarat Jenică Cicic, primar la Burila Mare.

Noua directoare şi Inspectoratul Şcolar Mehedinţi nu au dorit să comenteze evenimentele.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro