ultimii ani. Rosiile au calitati antioxidante exceptionale, datorate mai ales licopenului pe care il contin si despre care se crede ca este unul dintre secretele longevitatii. Extractele de rosii sunt folosite la fabricarea cremelor pentru combaterea ridurilor.
Strugurii. Mult timp folositi pentru ca accentueaza luminozitatea tenului, strugurii au reaparut in cosmetica o data cu vinoterapia, la inceputul anilor ’80. in prezent, majoritatea marcilor mari folosesc strugurii ca ingredient principal, mai ales in formule anti-imbatranire. Secretul lor e continutul de polifenoli, molecule bogate in vitamina E care permit protejarea epidermei si combaterea radicalilor liberi.
Maslinele. Maslinul este un simbol al vietii si longevitatii. Uleiul de masline, care contine acizi grasi nesaturati, este un adevarat atu pentru reinnoirea celulara si reglarea hidratarii pielii. Studii recente au demonstrat ca un extract din frunze de maslin contine flavonoide care au actiune antioxidanta si combat radicalii liberi.
Laptele. Bunicile noastre foloseau laptele de vaca pentru a-si curata pielea. in zilele noastre, laptele vegetal sau animal e folosit in cosmetica datorita proteinelor care maresc continutul de apa al epidermei si lipidelor care o hranesc.
Mierea. Este unul dintre remediile folosite de om din cele mai vechi timpuri si are o varietate de proprietati, fiind antiseptica, hranitoare, hidratanta, cicatrizanta, regeneranta. Prin actiunea sa asupra circulatiei, mierea hraneste eficient epiderma. De aceea, mierea este un element de baza in nu-meroase produse de frumusete.
Ceaiul verde. Chinezii il numesc „elixirul vietii vesnice”, iar medicina moderna a demonstrat ca polifenolii pe care ii contine aceasta planta au o actiune antioxidanta de 20 de ori mai puternica decat aceea a vitaminei E. Pentru ca reduce radicalii liberi, hidrateaza, trateaza si repara, ceaiul verde este folosit in numeroase creme antirid. Planta are insa si proprietati drenante, stimulante si revigorante.
Sarea de mare. Cantitatea mare de oligoelementi fac din sarea de mare o adevarata comoara pentru piele, mai ales datorita actiunii sale de stimulare a circulatiei sangvine. Concentratia mare de magneziu garanteaza suplete pielii si o destinde. Este un ingredient frecvent folosit in gelurile abrazive si anticelulitice.
Extractele de fructe. Bogate in vitamina C, fructele sunt foarte sanatoase pentru piele. Dupa descoperirea acizilor din fructe care au revolutionat cremele impotriva imbatranirii in urma cu cativa ani, formulele produselor de frumusete contin adesea pulpa de fructe.