Mergi direct la conținut »
Rusia mută rachete care pot transporta focoase nucleare în enclava Kaliningrad
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Rusia mută rachete care pot transporta focoase nucleare în enclava Kaliningrad

Rusia mută rachete care pot transporta focoase nucleare în enclava Kaliningrad

Rusia a desfășurat rachete Iskander-M, care pot transporta focoase nucleare în Kaliningrad, o enclavă aflată între Polonia și Lituania. Moscova a afirmat că măsura a fost luată în cadrul unor exerciții de turină, relatează Reuters.

„Aceste rachete au fost desfășurate de mai multe ori (în regiunea Kaliningrad) și vor fi desfășurate ca parte a pregătirii militare a forțelor armate ruse”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Igor Konașenkov, într-un comunicat.

Anterior, un oficial american a anunțat că Rusia mută rachete în enclava Kaliningrad.

“Au mutat un sistem similar de rachete la Kaliningrad în 2014, pentru un exerciţiu militar. Ar putea fi un gest politic, o demonstraţie de forţă, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de NATO”, a spus oficialul.

În urma acestei mișcări, Lituania s-a declarat îngrijorată. „Rusia efectuează exerciții militare în enclava Kaliningrad și scenariul lor prevede desfășurarea de sisteme de rachete Iskander și posibilitatea utilizării lor”, a declarat ministrul lituanian de externe, Linas Linkevicius.

Aceste rachete, care pot transporta focoase nucleare, pot atinge Berlinul din enclava rusească frontalieră Poloniei și Lituaniei, a mai spus el.

Close
Închide
  Close