Lucrările se vor desfăşura zilnic, timp de 10-12 ore, pe durata zilei, pe segmente rutiere de 400 de metri, a anunțat Centrul Infotrafic al Poliției Române.
Traficul rutier nu va fi oprit total, ci se va desfășura alternativ, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare. În prima etapă a lucrărilor, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de ieșire, spre România, precizează polițiștii.
Lucrările au loc în plin sezon estival, când mulți români merg cu mașinile proprii în Bulgaria, Turcia sau Grecia. Pentru a evita blocajele în trafic, românii pot ajunge în aceste destinații pe celelalte puncte de frontieră din sudul ţării.
Iată care sunt punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria anunțate de Poliţia de Frontieră:
- Puncte de trecere a frontierei în Bulgaria din Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC)
- Puncte de trecere a frontierei în Bulgaria din Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC)
- Punct de trecere a frontierei în Bulgaria din Călărași: PTF Călărași (BAC)
- Puncte de trecere a frontierei în Bulgaria din Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 8.00 la ora 20.00
Unde afli cât aștepți la graniță
Şoferii care vor să vadă timpul estimativ de aşteptare la fiecare punct de trecere a frontierei pot consulta aplicaţia Trafic Online de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, unde se afişează timpul mediu de aşteptare şi modul de funcţionare.
Nivelul aglomeraţiei este marcat printr-un cod de culori: verde – echivalent cu un timp de aşteptare de 0-29 de minute, galben – 30-59 de minute, roşu – peste 59 de minute, iar albastru – trafic suspendat temporar.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro