Mergi direct la conținut »
#SalariileRomanilor. Mii de angajați din școli vor avea veniturile diminuate, în pofida afirmațiilor ministrului Muncii, spune un primar PSD
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > #SalariileRomanilor. Mii de angajați din școli vor avea veniturile diminuate, în pofida afirmațiilor ministrului Muncii, spune un primar PSD

#SalariileRomanilor. Mii de angajați din școli vor avea veniturile diminuate, în pofida afirmațiilor ministrului Muncii, spune un primar PSD

Mii de angajați din școli vor avea veniturile diminuate, în pofida afirmațiilor ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, potrivit cărora doar 3 % dintre bugetari vor primi salarii mai mici, susține primarul comunei constănțene Peștera, Marius Petre, care la sfârșitul anului 2016 s-a înscris în PSD.

Petre, care a fost inspector scolar și director al școlii din localitate, afirmă într-o postare pe Facebook că „revoluția fiscală” a PSD a dus la diminuarea veniturilor a mii de angajați din sistemul de învățământ chiar și cu o cincime.

„Efectul de seră” al „creșterilor” salariale…. Sau cum o majorare de 25% din programul guvernamental se transformă într-o diminuare de 20 de procente”, își începe primarul din Peștera postarea de pe Facebook. El arată apoi cum o femeie de serviciu care are jumătate de normă la școală din mediul rural a avut în decembrie 2017 un salariu de 566 de lei net, iar în ianuarie 2018 are 373 lei net, un muncitor de întreținere cu atribuții de fochist tot la o școală din mediul rural a avut 691 lei net, iar acum are 554 lei net.

“Prin urmare, mii de salariați cu venituri diminuate, care și așa erau mai mult decât modeste, vor aștepta că „rugămințile” ministrului Muncii să fie transpuse în practică de ministrul Educației. Și asta în condițiile în care oricum unitățile școlare nu își pot acoperi costurile anuale pentru a subzista, „grație” găselniței numită „cost per-elev”, iar ministerul cere imperativ reduceri de norme, fie didactice, fie nedidactice. Cat despre aberatia cu completarea in alte școli, să ne gândim cum ar putea o femeie de serviciu sa presteze într-o grădiniță și într-o școală primară sau o alta grădiniță, aflată la distanță de „n” kilometri, si care evident își desfășoară activitatea în același interval orar… Dar, e minunat că „s-au corectat dezechilibre”. Și chiar dacă cei afectați sunt „doar” 3%, așa cum se anunță oficial, pentru aceștia sunt sume care chiar contează. Sume care fac diferența dintre a-și mai trimite copiii la școală sau nu, dintre a-și mai asigura medicamentele sau nu, dintre a mai avea ce pune pe masa”, menționează primarul pe pagina sa de socializare.

El arată că există, în schimb, creșteri salariale pentru primari (doar un exemplu) și încheie spunând că omenirea nu a evoluat prea mult de la privilegiile de castă din secolele trecute, “doar manipularea maselor e tot mai aproape de perfecțiune”.

Marius Liviu Petre a fost ales primar independent de către locuitorii comunei Peștera, însă la câteva luni de la câștigarea alegerilor s-a înscris în PSD Constanta, precizează publicația locală CT100.ro.
Close
Închide
  Close