De Răzvan Mihalașcu,

Cabinele de vot, urnele, precum și camerele de supraveghere au fost instalate în secțiile de vot din satul Poiana, comuna Zvoriştea și în satul Jahalia, comuna Râşca, care au fost amenajate în sălile în care se organizează praznice pentru morți. Acestea aparțin parohiilor ortodoxe, relatează Mediafax.

Acum, în acest două localități sunt așteptate să ajungă buletinele de vot.

„În satul Poiana şcoala este în renovare, locul în care se desfăşura secţia de votare anii trecuţi. Am apelat la biserică pentru prăznicar, fiind singura unitate care există în sat ca fiind din partea statului. Am făcut cerere la Autoritatea Electorală, ni s-a aprobat şi am organizat secţia de votare”, a declarat Constantin Barariu, primarul comunei Zvoriştea, conform sursei citate.

În comuna Zvoriştea, Primăria a încheiat un contract de închiriere cu parohia din satul Poiana și va plăti o chirie de 1.000 de lei pentru trei zile, în așa fel încât sala în care se organizează praznice să fie folosită ca secție de votare pentru alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție.

În judeţul Suceava au fost amenjate 560 de secţii de vot, majoritatea în şcoli şi grădinițe, sau în sediile primăriilor. Duminică, la urne sunt aşteptaţi 603.705 de alegători.

sursă foto: obiectivdesuceava


Citește și:

Cum explică un român ajuns politician în Spania alegerea sa: se săturase de corupție! „Am vrut mai mult pentru viața mea”


 

Cristian Tudor Popescu, reacție ZDROBITOARE la adresa lui Mario Iorgulescu
GSP.RO

Cristian Tudor Popescu, reacție ZDROBITOARE la adresa lui Mario Iorgulescu

Horoscop 15 septembrie 2019. Zi pe muchie de cuțit pentru această zodie! Ce se întâmplă cu banii
HOROSCOP

Horoscop 15 septembrie 2019. Zi pe muchie de cuțit pentru această zodie! Ce se întâmplă cu banii