Mergi direct la conținut »
Săli în care se organizează praznice pentru morți, transformate în secții de votare în județul Suceava. Câți bani au fost plătiți parohiilor pentru închirierea spațiilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Săli în care se organizează praznice pentru morți, transformate în secții de votare în județul Suceava. Câți bani au fost plătiți parohiilor pentru închirierea spațiilor

Săli în care se organizează praznice pentru morți, transformate în secții de votare în județul Suceava. Câți bani au fost plătiți parohiilor pentru închirierea spațiilor

Alegătorii din satele Poiana și Jahalia din județul Suceava vor vota, duminică, în săli în care, în mod normal, se organizează praznice pentru morți. Autoritățile locale spun că nu au găsit alte spații disponibile pentru a amenaja secții de votare.

De Răzvan Mihalașcu,

Cabinele de vot, urnele, precum și camerele de supraveghere au fost instalate în secțiile de vot din satul Poiana, comuna Zvoriştea și în satul Jahalia, comuna Râşca, care au fost amenajate în sălile în care se organizează praznice pentru morți. Acestea aparțin parohiilor ortodoxe, relatează Mediafax.

Acum, în acest două localități sunt așteptate să ajungă buletinele de vot.

„În satul Poiana şcoala este în renovare, locul în care se desfăşura secţia de votare anii trecuţi. Am apelat la biserică pentru prăznicar, fiind singura unitate care există în sat ca fiind din partea statului. Am făcut cerere la Autoritatea Electorală, ni s-a aprobat şi am organizat secţia de votare”, a declarat Constantin Barariu, primarul comunei Zvoriştea, conform sursei citate.

În comuna Zvoriştea, Primăria a încheiat un contract de închiriere cu parohia din satul Poiana și va plăti o chirie de 1.000 de lei pentru trei zile, în așa fel încât sala în care se organizează praznice să fie folosită ca secție de votare pentru alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție.

În judeţul Suceava au fost amenjate 560 de secţii de vot, majoritatea în şcoli şi grădinițe, sau în sediile primăriilor. Duminică, la urne sunt aşteptaţi 603.705 de alegători.

sursă foto: obiectivdesuceava


Citește și:

Cum explică un român ajuns politician în Spania alegerea sa: se săturase de corupție! „Am vrut mai mult pentru viața mea”


 

Close
Închide
  Close