În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, direct sau prin Sistemul Național de Urgenta SNAU 112, s-au primit 105 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor Salvamont.

Conform Salvamont România – Facebook, cele mai multe apeluri, 15, au fost pentru Salvamont Municipiul Brașov. Urmează în acest ”top”, Salvamont Alba, cu 12 apeluri și Salvamont Maramureș, cu 10 apeluri.

De asemenea, Salvamont Bușteni a primit 8 apeluri, Salvamont Sinia a avut 7 apeluri, iar Salvamont Lupeni, 6 apeluri.

După acordarea primului ajutor, stabilizare și transport de la locul evenimentului de către salvamontiști, 67 dintre aceste cazuri au fost trimise către unitățile spitalicești cu ambulantele SAJ, SMURD si Salvamont, restul, considerate mai ușoare fiind îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu mașinile apartinatorilor.

S-au mai primit si 73 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană.

Cunoscând afluxul mare de turiști către zonă montană, din aceasta minivacanta, structurile Salvamont și-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar și în condițiile acestui mare număr de accidente produs într-o singura zi.

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni
Recomandări

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni

 

Și ziua de sâmbătă, 25 ianuarie, va fi caracterizată tot prin același număr foarte mare de turiști pe munte, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarna, dar și în afara acestora, fapt ce determina echipele Salvamont să asigure asistența de salvare la un nivel de personal sporit, peste 450 de salvamontiști fiind la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarna, în zonele alpine și în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze și posturi Salvamont.

FOTO: Salvamont România – Facebook

Citeşte şi:

Gheorghe Mărmureanu, precizări importante despre cutremurul din Turcia. Ce se poate întâmpla în România

Marius Șumudică, antrenor în Gaziantep, oraș afectat de cutremurul din Turcia: ”Nu mi s-a mai întâmplat niciodată așa ceva!”

Raed Arafat, după cutremurul din Turcia: ”Plecăm acolo, în cazul în care suntem solicitați”

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă
HOROSCOP

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă