Mergi direct la conținut »
300.000 de tone de sare pentru deszăpezire, la iarnă. În ce zone va fi folosită cantitatea uriașă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > 300.000 de tone de sare pentru deszăpezire, la iarnă. În ce zone va fi folosită cantitatea uriașă

300.000 de tone de sare pentru deszăpezire, la iarnă. În ce zone va fi folosită cantitatea uriașă

Societatea Națională a Sării – Salrom – a anunțat că va livra 300.000 de tone de sare pentru de deszăpezire, la iarnă. Cantitatea va fi distribuită către cele șapte direcții regionale de drumuri și poduri.

Anunțul a fost făcut, după ce Salrom a câștigat licitația organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru furnizare de deszăpezire în sezonul de iarnă 2017-2018.

„În urma incheierii procedurii de licitaţie, Salrom a câştigat contractul de furnizare sare pentru deszăpezire, în campania de iarnă 2017-2018. În baza contractului, Salrom va livra o cantitate de 300.000 de tone de sare pentru deszăpezire către cele 7 Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri (Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Braşov, Cluj şi Constanţa)”, se arată în comunicat emis de Salrom.

Potrivit sursei citate, societatea va livra sare pentru deszăpezire în sezonul de iarnă 2017-2018, „atât către CNAIR, cât şi către alţi clienţi, autoritităţi şi instituţii locale, alte persoane fizice şi juridice”.

Salrom este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de Fondul Proprietatea (49%). Răspândirea a zăcămintelor de sare pe teritoriul României a dus la formarea a şapte exploatări miniere, devenite sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării, notează Mediafax.ro.

În Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, EM Vâlcea, Salrom a dezvoltat obiective turistice și centre balneare, în vreme ce în Ocna Dej şi Ocna Mureş, extragerea și valorificarea sării este principala preocupare.

Salrom este, în prezent, singurul producător de sare din România și se numără printre primii 10 din Europa. În 2015, a avut o cifră de afaceri de 301,5 milioane de lei şi un profit net de 15,8 milioane de lei, cu 1.700 de angajaţi.


Citește și ANALIZĂ/ Val de scumpiri de la 1 octombrie. Energia, gazele, carburanții și călătoriile cu taxiul vor costa mai mult


 

Close
Închide
  Close