MENIU CAUTĂ
08 Iun. 2016 14:17

Prețurile produselor românești vor scădea! Legea supermarketurilor a fost aprobată!

Distribuie

UPDATE: Legea supermarketurilor a fost aprobată astăzi.

Prețurile la produsele românești din supermarketuri vor scădea odată cu implementarea Legii 321 (Legea supermarketurilor) pentru că nu vor mai fi taxe suplimentare impuse de marile lanturi de retail, sunt de părere producătorii români.

Deși încă nu se știe cu cât se vor duce în jos prețurile, cert este că de acum încolo vom putea găsi tot mai multe produse românești pe rafturile supermarketurilor. „Punctul forte al acestei legi este că prețul este legiferat corect și nu vor mai exista alte taxe la raft care să umfle prețul. Asta înseamnă că la prețul cu care fermierul vinde supermarketului nu se va pune în plus decât acel adaos comercial, iar consumatorul nu va avea decât de câștigat', a declarat Emil Dumitru, președintele Federației Naționale Pro Agro.

În plus, consumatorul român este unul naționalist și se va orienta spre produsele locale, mai crede  Dumitru. „Noi estimăm scăderi de prețuri, dar acestea vor fi reglate doar de piață, chiar dacă încă nu este clar cu cât se vor diminua. Credem că pe lanțul scurt de aprovizionare de 51% poate fi asigurat din producția românească', a mai spus șeful Pro Agro.

Agricultorii protestează

Mii de producători agricoli români și crescătorii de animale s-au adunat, marți, în Parcul Izvor, unde au protestat pentru implemnetarea Legii supermarketurilor, care este amânată de la o lună la alta.

„Astăzi trebuia să discutăm modificări la Legea cooperaţiei. Vă anunţăm că avem de gând să scutim de impozit pe profit, în primii cinci ani, cooperativele care se înfiinţează. De asemenea, domnul ministru ne-a anunţat că la negocierile cu cei de la Comisia Europeană există posibilitatea să intensificăm sprijinul financiar pe proiecte europene pentru cooperative, să ne ducem până la 80-90%. Cred că acesta ar fi un ajutor combinat cu Legea 321 ( privind comercializarea produselor alimentare n.r.)', a declarat președintele Comisiei de Agricultură din camera Deputaților, Nini Săpunaru.

Acesta a mai spus că Legea 321 așa cum este discutată acum este, de fapt, chiar proiectul depus de fermieri.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un avion de instrucție s-a prăbușit la Tuzla! O persoană a murit
Comentarii