Numeroase maşini s-au adunat în noaptea de luni spre marţi la intrarea pe podul de la Brăila, accesul auto fiind oprit. Incidentul i-a revoltat pe şoferi. Aceștia au fost nevoiți fie să aștepte deschiderea podului la ora 6 dimineaţa, fie să treacă Dunărea cu bacul, fie să ocolească pe la Feteşti.
Au fost şoferi care s-au plâns autorităţilor, dar şi oameni care şi-au exprimat nemulțumirea pe reţelele de socializare. Revoltaţi, șoferii au spus că podul trebuia să fie deschis în minivacanţa de Sfânta Maria.
„Îmi doresc să se mai facă un pod peste Dunăre. De ce? Ca ăsta nou să fie deschis cât celălalt este închis”, a comentat, ironic, o persoană. „Ca la noi, la nimeni … se anunţa în mediul online că podul este deschis …Şi când ajungi, surpriză!”, a scris altcineva, potrivit Mediafax.
Reprezentanții CNAIR au transmis marți, 15 august, că vina este a constructorului, pentru că nu a considerat ziua de luni ca fiind zi de sărbătoare.
„Podul încă este în administrarea constructorului. Noi am convenit ca în weekend şi de sărbători podul să fie deschis şi noaptea, însă constructorul a considerat că ziua de luni nu este sărbătoare, motiv pentru care podul a fost închis luni spre marţi. Precizez însă că podul va fi deschis în această seară, fiind sărbătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.
În mod normal, podul de la Brăila este deschis nonstop în weekend, dar și în zilele de sărbătoare legală. Restricţiile de trafic se aplică noaptea, de luni până vineri, între orele 21.00 şi 6.00.
500 de milioane de euro, durată de viață de 120 de ani
Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, al treilea ca mărime din Europa și una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură din România, a fost inaugurat pe 6 iulie, în prezența mai multor oficiali, inclusiv a președintelui Klaus Iohannis.
Podul care leagă judeţele Brăila şi Tulcea este cea mai scumpă construcţie de acest gen din istoria României, cu o valoare estimată de 500 de milioane de euro, şi al doilea proiect de infrastructură de pe tot cursul Dunării, după Porţile de Fier.
Podul este proiectat să aibă o durată de viaţă de 120 de ani, iar în primii 5 ani nu se va plăti taxă de trecere.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
durban22 • 16.08.2023, 07:45
Ce sarbatoare, ce aberatii, ca sa poti sa traversezi un pod?.AICI SANTEM IN CRIMEEA???.