În majoritatea orașelor din România, Târgul de Crăciun marchează deschiderea oficială a sezonului Sărbătorilor de Iarnă, organizatorii aprinzând și luminițele specifice acestei perioade, care luminează nu doar zona târgului, ci mare parte din oraș.

Sibiul ”a furat” startul, Târgul de Crăciun fiind deschis deja de câteva zile, 10.000 de oameni participând la aprinderea luminițelor. Aici, o mare de lumini creează atmosfera unui basm de citit la gura sobei. Târgul din Piaţa Mare din Sibiu va ține 46 de zile, organizatorii lăudându-se că este unul dintre cele mai frumoase din Europa. O proiecţie care nu a mai fost folosită până acum în România face ca toate clădirile istorice din centrul Sibiului să fie luminate şi să dea senzaţia de ninsoare peste oraş.

La București, Târgul de Crăciun se va deschide în acest an pe 1 Decembrie în Piața Constituției, acolo unde vizitatorii vor fi întâmpinași cu o serie de atracții care celebrează Crăciunul autentic românesc: spectacole artistice, Casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, personaje de poveste, bucate tradiționale și daruri de sărbători.

targ de craciun 2

Târgul de Crăciun din Timișoara, ajuns la cea de-a zecea ediție, va lumina orașul prin cele 500.000 de beculețe prin care orașul de pe Bega va prinde viață cu ocazia sărbătorilor de iarnă. De pe platoul din fața Operei nu va lipsi cupola luminoasă, iar bradul de Crăciun va fi împodobit și el în centrul orașului. Târgul de Crăciun se deschide de Ziua Națională a României, în Piața Victoriei, unde vor fi amplasate aproape 100 de căsuțe.
targ de craciun timisoara 2015

EXCLUSIV. Critici dure de la Kiev la adresa Occidentului: Ni s-au promis noi tipuri de arme în ianuarie și acum ne spun să mai așteptăm câteva luni. Plătim cu viețile soldaților noștri pentru indecizia Vestului
Recomandări
EXCLUSIV. Critici dure de la Kiev la adresa Occidentului: Ni s-au promis noi tipuri de arme în ianuarie și acum ne spun să mai așteptăm câteva luni. Plătim cu viețile soldaților noștri pentru indecizia Vestului

La Oradea, surprizele Târgului de Crăciun sunt, conform organizatorilor, patinoarul din Piaţa Unirii şi concertele în care pe scenă vor urca Andra, Paula Seling şi Nicolae Furdui Iancu. Astfel, de pe 30 noiembrie până pe 31 decembrie, Piața Unirii va fi punctul de atracţie al sărbătorilor de iarnă, vizitatorii urmând să găsească aici 35 de căsuţe cu diverse produse (ornamente, turtă dulce, bijuterii, accesorii de iarnă, produse bio, etc), bradul artificial de Crăciun, înalt de 12 metri, fiind deja instalat în piaţa centrală. Nu vor lipsi nici activităţile pentru cei mici, ei având parte de multe surprize: pe lângă activităţile tradiţionale, se va realiza şi atelierul Moşului, Căsuţa lui Moş Crăciun, în Piaţa Unirii fiind montată şi ieslea tradiţională. Pe 30 noiembrie, în prima seară a evenimentului, va concerta Paula Seling, urmată de Nicolae Furdui Iancu (2 decembrie), Alexandra Uşurelu (3 decembrie), Locomotiv GT din Ungaria (9 decembrie), Cristina Bălan (10 decembrie) Florena, Călin Pop (16 decembrie), Proconsul (17 decembrie), Andra (18 decembrie), Concert de colinde cu Ioan Bocşa şi Ansamblul Icoane (20 decembrie), Nicoleta Nucă (21 decembrie), Elena Gheorghe (22 decembrie), Ansamblul Artistic Crişana şi Art Group (23 decembrie). Târgul de Crăciun va fi deschis în intervalul orar 14:00 – 20:00 (în zilele de luni până joi, inclusiv) şi 12:00 – 21:00 (în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică). Luminiţele de sărbătoare vor fi aprinse în Piaţa Unirii pe 30 noiembrie, de la ora 18.

Interviu cu un psihoterapeut despre consumul de droguri la elevi: „Prevenirea nu se face cu polițiști la clasă. Asta este o chestiune care slujește doar politicienilor și șefilor de instituție”
Recomandări
Interviu cu un psihoterapeut despre consumul de droguri la elevi: „Prevenirea nu se face cu polițiști la clasă. Asta este o chestiune care slujește doar politicienilor și șefilor de instituție”

targ de craciun oradea 2015

În Cluj, Bradul de Crăciun a fost montat în Piața Unirii din centrul oraşului și pe 1 Decembrie va fi pornit, în același timp cu iluminatul festiv în tot orașul. La ora 19:00 primarul Emil Boc va aprinde luminiţele de sărbători împreună cu Smiley, cel care va întreţine mai apoi atmosfera cu un recital destinat în primul rând tinerilor. La ora 19:50 va avea loc celebra retragere cu torţe de pe strada Napoca, iar după 10 minute va începe focul de artificii tradiţional din Piaţa „Avram Iancu”. Ca în fiecare an, târgul va găzdui căsuțe, iar în fiecare seară va fi animat de colindători sau concerte de muzică ușoară. Vor avea loc şi spectacole de teatru de păpuși, ateliere de creație pentru copii, povești la gura sobei, animație stradală și spectacole. Târgul va fi deschis până în data de 26 decembrie.

targ de craciun cluj 2015

Bradul de Crăciun adus în Piața Sfatului din Brașov, măsoară anul acesta 28 de metri înălţime, are în jur de 70 de ani, cântăreşte aproape 10 tone și a costat aproximativ 15.000 de lei. Odată cu aprinderea luminiţelor din brad, braşovenii se vor bucura, în data de 6 decembrie şi de aprinderea tavanelor de lumini de pe străzile Hirscher, Michael Weiss, Republicii şi Postăvarului.

INVESTIGAȚIE LIBERTATEA - DER SPIEGEL. Cum a ajuns în plasament la o familie din România un copil-problemă din Germania, care apoi a omorât o femeie din Mediaș
Recomandări
INVESTIGAȚIE LIBERTATEA – DER SPIEGEL. Cum a ajuns în plasament la o familie din România un copil-problemă din Germania, care apoi a omorât o femeie din Mediaș

targ de craciun brasov 2015

Şi în Piaţa Enescu va fi instalat un brad de Crăciun. De asemenea, municipalitatea a pregătit spectacole şi evenimente culturale specifice sărbătorilor de iarnă, organizate de copiii de la şcolile din Braşov. Cât despre concertele de Sfântul Nicolae şi de Revelion, autorităţile locale promit nume sonore ale muzicii româneşti, cel mai probabil capul de afiș pentru seara de 6 decembrie fiind Andra.

Tot pe 6 decembrie va fi deschis și Târgul de Crăciun din Piața Sfatului, unde sunt amplasate 40 de căsuțe din lemn, dintre care 20 pentru comercializarea de produse alimentare și alte 20 pentru produse non-food.

Decorațiunile de Crăciun vor lumina centrul orașului Suceava începând cu 28 noiembrie, iar Târgul de Crăciun va număra 25 de căsuțe de unde se vor putea cumpăra diverse dulciuri, produse tradiționale sau băuturo/ Luminițele din bradul de Crăciun ce va fi amplasat, ca în fiecare an, pe esplanada din fața Casei de Cultură se vor aprinde, pe 28, chiar de Ziua Bucovinei, după ora 18.

De sărbători, în centrul Buzăului vor fi amenajate un patinoar și un târg de sezon care vor funcționa până la finalul vacanței de iarnă a elevilor.

„Vom organiza un târg de Crăciun și vom închiria un patinoar, care vor funcționa de pe 1 decembrie până pe 8 ianuarie”, a declarat primarul Constantin Toma.

Târgul de Crăciun va fi amenajat tot pe platoul din fața Primăriei unde vor fi amplasate căsuțe din lemn și decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Buzoienii se vor putea plimba printre căsuțe în care se vor comercializa produse tradiționale și cadouri. Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută prin evenimente diverse, de la spectacole folclorice şi dansuri tradiţionale, până la concerte de colinde şi ateliere creative pentru copii. La Târgul de Crăciun din centrul orașului vor cânta Benone Sinulescu, Nemuritorii, Kronos, Aurel Moldoveanu, Ion Paladi și alți artişti locali care vor intepreta cele mai cunoscute piese din repertoriul lor.

La Bistrița, orașul a fost împodobit pe marile bulevarde, iar în centrul oralului au apărut căsuțele din lemn. Acestea vor fi folosite de artizanii și producătorii de la târgul de Crăciun. Târgul de Crăciun își va deschide porțile în data de 3 decembrie și se va întinde, cel mai probabil pe aproape o lună.

targ de craciun bistrita 2015

Două zile mai târziu, pe 5 decembrie, beculețe deja montate vor fi aprinse. Spre deosebire de sărbătorile de iarnă de anul trecut, când Galaţiul a fost lipsit de tradiţionalele instalaţii festive de Crăciun şi de Anul Nou, edilii le promit gălăţenilor, în acest an, o adevărată feerie. Astfel, sâmbătă, 3 decembrie, toate zonele importante din oraş vor fi acoperite cu iluminatul festiv de sărbătorile de iarnă.

De asemenea, vor fi instalaţi brazi artificiali ornaţi în Grădina Publică, Parcul Elice, Orăşelul Copiilor, M39 – V5, Ceas Micro 19, Parcul Eminescu, Piaţa Energiei, Casa de Cultură a Sindicatelor, Parcarea Stadionului Dunărea şi zona Inelul de Rocadă. Giulia, Andreea Antonescu, Shift, Fuego sau Hrușcă le vor cântă gălățenilor începând cu seara zilei de 3 decembrie.

Primăria municipiului Satu Mare și Consilliul Județean Satu Mare organizează în acest an un Mega-Târg de Crăciun care se va deschide în data de 30 noiembrie, de la ora 18.00, moment în care se va porni și iluminatul public de sărbători. Târgul de Crăciun va avea loc în pasajul Corneliu Coposu unde vor fi amplasate 40 de standuri uniforme de unde sătmărenii își vor putea achiziționa diverse produse ale producătorilor din județ: produse artizanale, de ceramică, decorațiuni de Crăciun, jucării din lemn, prajituri, vin, palincă, fructe, legume etc.

Târgul se va închide în 3 ianuarie 2017. În Groapa lui Gyuszi va fi amplasată o scenă permanentă pe care vor urca diferiți artiști cunoscuți atât din țară, cât și din Ungaria: Corul Bisericii ”Sfinții Petru și Pavel” Satu Mare, Paula Seling, Cargo, Groovehouse (HU), Smiley, Cristian Pomohaci și Gheorghe Turda, Ghymes și Irigyhónaljmirigy. Spectacolele vor avea loc aproape zilnic de la ora 18.00.

Pe 1 Decembrie, la Iași, de la ora 17:00, va avea loc deschiderea oficială a sărbătorilor de iarnă, urmând să fie pornit iluminatul stradal festiv, bradul de Crăciun și Târgul de Crăciun își va deschide porțile.

În Craiova, din data de 1 Decembrie, timp de o lună, în Centrul Istoric, vor avea loc concerte, pe care autoritățile le țin însă surpriză. Primarul Lia Olguța Vasilescu a anunșast doar că de Ziua Națională se va aprinde iluminatul de sărbători și seara va fi completată de cântece patriotice pe versurile lui Adrian Păunescu. Apoi, pe 2 decembrie, la Craiova va cânta Tudor Gheorghe.

0-222818-tudorgheorghe2.jpg

Botoşănenii vor avea parte și ei de surprize şi în acest an, în perioada Sărbătorilor. Astfel, începând din data de 25 noiembrie a fost inaugurat patinoarul situat lângă Sala Polivalentă, iar în seara de Moş Nicolae cei mici se vor putea bucura de aprinderea ghirlandelor din tot oraşul şi mai ales din Parcul Mihai Eminescu, acolo unde va fi amenajat şi Orăşelul Copiilor. Din data de 15 decembrie, pe Pietonalul Unirii va fi organizat Târgul de Crăciun, unde vor veni producători şi meşteşugari locali, dar şi din ţară.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe organizează o nouă ediție a Târgului de Crăciun, în perioada 16 – 24 decembrie, în Piața Centrală a orașului. Și anul acesta participanții vor fi serviți cu ceai cald și cozonaci, copiii vor fi așteptați cu turtă dulce.

„Vor fi aprinse și luminile din oraș. Nu am pregătit lucruri extraordinare anul acesta, mergem pe acele elemente pe care le-am avut și anul trecut, cu mici modificări. Și anul acesta vom avea pom de Crăciun, dar nu un pom tăiat din pădure. Avem un brad frumos la marginea parcului și îl vom împodobi”,a precizat edilul orașului.

Târgul de Crăciun din Deva și-a deschis porțile sâmbătă, 26 noiembrie, și se va desfășura până în ultima zi a acestui an, în Piața Victoriei, Piața Unirii și Piața Cetății. Edilii urbei au pregătit o mulțime de surprize pentru cei care vor alege să petreacă serile în aceste locații. Programul „Târgului de Iarnă 2016” va include mai multe concerte, cel mai sonor nume fiind Carlas Dreams.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]

În urmă cu patru decenii, îi impresiona pe români. Cu ce se ocupă acum marele Rodion Cămătaru. „Nu mai pot trăi fără asta”
GSP.RO
În urmă cu patru decenii, îi impresiona pe români. Cu ce se ocupă acum marele Rodion Cămătaru. „Nu mai pot trăi fără asta”
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Factura incredibilă la curent primită de Jean Paler. Actorul are deja o pensie rușinoasă
Playtech.ro
Factura incredibilă la curent primită de Jean Paler. Actorul are deja o pensie rușinoasă
Ce avere are Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Conduce o mașină veche de 16 ani
Viva.ro
Ce avere are Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Conduce o mașină veche de 16 ani
Ce locuri de muncă oferă românilor Austria, Finlanda sau Olanda. Sunt peste 200 de posturi disponibile
Observatornews.ro
Ce locuri de muncă oferă românilor Austria, Finlanda sau Olanda. Sunt peste 200 de posturi disponibile
Reacţia unui mame care a fost chemată la liceu după ce fata ei s-ar fi drogat în baie: „Îmi urmăriți mie copilul la baie?”
Știrileprotv.ro
Reacţia unui mame care a fost chemată la liceu după ce fata ei s-ar fi drogat în baie: „Îmi urmăriți mie copilul la baie?”
Marinela Chelaru, interviu în lacrimi de pe patul de spital: ”Mi-au luat tot cu ei”
FANATIK.RO
Marinela Chelaru, interviu în lacrimi de pe patul de spital: ”Mi-au luat tot cu ei”
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Orangesport.ro
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
'Am ajuns să mă gândesc la momentul sinuciderii'. Andreea Marin a dezvăluit cum a aflat că suferă de boala secolului
Unica.ro
'Am ajuns să mă gândesc la momentul sinuciderii'. Andreea Marin a dezvăluit cum a aflat că suferă de boala secolului
Horoscop 23 martie 2023. Taurii ar fi bine să înceapă ziua cu un exercițiu de răbdare, ca să poată face față provocărilor care vor veni
HOROSCOP
Horoscop 23 martie 2023. Taurii ar fi bine să înceapă ziua cu un exercițiu de răbdare, ca să poată face față provocărilor care vor veni
La ce semne trebuie să fii atentă, ca să afli dacă ai endometrioză
PUBLICITATE
La ce semne trebuie să fii atentă, ca să afli dacă ai endometrioză